Sárvár

2016.05.31. 19:24

Minősítették a sárvári fúvósokat - kiemelt aranyat kaptak

Sárvár - Májusi hangversenyükön minősítette a sárvári fúvósokat a Magyar Fúvószenei és Mazsorett Szövetség.

Pajor András

A zsűri a zenekart ismét kiemelt arany minősítéssel a felső kategóriába sorolta azzal, hogy olyan előremutató produkciót hallhatott a gimnázium csarnokában a közönség, amely más magyar zenekaroknak is például szolgálhat.

A koncert első felében csendültek fel a komolyabb művek Szélesi Attila karnagy vezényletével, ekkor értékelte a koncertfúvós kategóriában a zenekart a háromtagú zsűri, amelynek vezetője Szabó Ferenc, Hidas Frigyes-díjas karnagy, a fúvószenei szövetség elnöke volt. A hangverseny második felében a show kategória könnyedebb művei szólaltak meg. Amíg a zsűri tagjai rövid időre visszavonultak, hogy meghozzák döntésüket, a zenekar Abba-slágereket játszott a közönségnek.

- A Sárvári Koncertfúvós-zenekar koncertjének darabválasztása igényességről tanúskodott, hiszen olyan korszerű és megújuló művek hangzottak el, amelyek a mai fúvószenei repertoárnak elengedhetetlen kellékei - ismertette a döntést Szabó Ferenc, hozzátéve: a zenekarnak és magának a városnak kiemelt szerepe van a szövetség életében, hisz minden évben rendeznek Sárváron mazsorettfesztivált és fúvószenekari versenyt. A Sárvári Koncertfúvószenekar a következő öt évre felső „C” minősítésű fokozatban - az elérhető 100-ból 95 ponttal kiemelt arany minősítést kapott.

Az elismerést Szélesi Attila művészeti vezető és karnagy köszönte meg a zenekar nevében.

Címkék#sárvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!