Sárvár

2015.04.25. 18:35

Sárvár megmozdult - Nézze meg, hogy sportolnak a város lakói!

13-féle sportot próbálhatnak ki a hétvégén a sárváriak a „Mozdulj Sárvár!” sportnapokon.

Pajor András

Vasárnapra marad a petanque és az íjászat, szombaton volt teke, asztalitenisz, úszás, kosárlabda, labdarúgás, tenisz, kerékpártúra, birkózás, tájfutás, valamint tánc zárta a napot: hastánctól a néptáncig színes a kínálat. Nem utolsó sorban pedig az immár tizennegyedik 24 órás futóversenynél jobb reklám nem kell az atlétikának.

Évről évre többen neveznek, idén 168-an mérették és méretik meg magukat a 6, a 12 és a 24 órás futásban összesen. Az egynapos távra 66 férfi és 10 női versenyző vállalkozott, vasárnap délelőtt 10 órakor zárul a futam. A verseny már határokon túl is népszerű: szerb, szlovén, szlovák és osztrák futók is rajthoz álltak az idén. A hazai színeket az egész országból képviselték atléták: Szegedről, Kiskunfélegyházáról, Bajáról, Nyíregyházáról és Hódmezővásárhelyről is jöttek a sárvári futásra. A verseny ismert és elismert megmérettetés az atléták körében: volt olyan budapesti futó, aki már január közepén leadta nevezését és bebiztosította indulását.

Nem csak a kilométerek, hanem a nyári meleget idéző időjárás is megdolgoztatta az atlétákat. Máhr Tivadar, Sárvár alpolgármestere szerint, aki Sárvárra látogat és elhalad a futók mellett, az látja, hogy nincs lehetetlen. Nem mellékesen turisztikai vonzerő is a 24 órás futóverseny a városnak. A többi sportágnak és sportszervezetnek is nagyon jó bemutatkozó alkalmat ad a már hagyományos sportnap.

Kisebb vagy nagyobb versenyt majdnem minden sportágban időzítettek a városi sportnapra: például a birkózók nemzetközi megmérettetést rendeztek, 18 csapat mintegy 140 versenyzőjével. Idén új szereplők voltak a szombati bemutatkozáson a sárvári teremtájfutók, akik szintén gyűjtötték leendő tagjaikat. Máhr Tivadar kiemelte, hogy a sportnap egy ernyőprogram a sportegyesületeknek és kiemelt esemény a sárvári sportos rendezvények között. Az idei szervezésből kivette a részét Sárvár önkormányzata mellett a Városi Diáksport Bizottság, valamint több városi sport és civil szerveződés. A „Mozdulj Sárvár!” után lesz még bőven sportos alkalom Sárváron idén: például májusban „Fut a Sárvár, Gurul a Sárvár”, júniusban strandnyitó és augusztusban streetball.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!