Sárvár

2015.03.25. 12:25

Tavaszi szó - Nem a fecskék, hanem a diákírók Sárváron

Sárvár - A tavasz beköszöntét nem a nárciszok és a fecskék jelzik a legpontosabban, hanem a diákírók, diákköltők sárvári találkozója. Az idén rendezik meg a harmincnyolcadikat.

Ölbei Lívia

A mai magyar irodalom legjelentősebbjei közül sokan itt, a sárvári diákírók, diákköltők találkozóján érték el első sikereiket: Varró Dánieltől Grecsó Krisztiánig. A Kossuth-díjjal frissen kitüntetett író, költő, műfordító, Mezey Katalin és kollégája, Papp Márió pedig hosszú évek óta szervezi, gondozza ezt a találkozót. Nélkülük talán nem is jöhetne létre, bár természetesen nagy szükség van a sikerhez a város és a Tinódi gimnázium odaadó közreműködésére. Mindig új költő- és író- és irodalmárjelöltek jönnek, de van, ami nem változik.

Az idén is a friss Kossuth-díjas Mezey Katalin elnököl a zsűriben. A fotó a Tinódi-emlékműnél készült. Fotó: VN archív

Az idén is a Nádasdy-vár parkjában, a Tinódi-emlékműnél nyílik meg a találkozó (március 31-én 18 órakor), amelyre mindig a legjobb 50 pályázó kap meghívást, az országhatáron innen és túlról. Aztán műhelymunka következik. A gálának április 2-án 17 órától a Tinódi gimnázium Medvegy Antalról elnevezett díszterme ad helyet (ő volt a találkozó ötletgazdája is). A gálán válogatás hangzik el a pályamunkákból, aztán kihirdetik a győzteseket. Figyeljünk rájuk, könnyen lehet, hogy hamarosan kötettel jelentkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!