Sárvár

2014.10.24. 11:53

Újra jár a reggeli busz Ostffyasszonyfa és Sárvár között

Ostffyasszonyfa - Komoly kihívás elé állította az ostffyasszonyfai diákokat és szüleiket a közlekedés megoldása. Egyre többen tanulnak ugyanis Sárváron, a gimnáziumban és a szakközépiskolában.

Cseszkó Tamás

A buszmenetrend változása miatt azonban a távolsági járat nem ért be időben a városba, így a szülők arra kényszerültek, hogy kalákában, felváltva szállítsák a gyermekeket a vasútállomásra. Levélben fordultak Ágh Péterhez, a település országgyűlési képviselőjéhez. Több mint húsz családot érintett a probléma, hiszen a diákok nem ritkán tízperces késéssel értek be az iskolába. Az ostffyasszonyfaiak arra kérték a képviselőt, járjon közben azért, hogy újra háromnegyed hétkor induljon a távolsági járat a faluból.

Pap Melinda és Mihácsi Réka is könnyebben eljut iskolába. Fotó: Cseh Gábor

- A helyzetet csak úgy lehetett megoldani, hogy a Vasi Volán új járatot indít, így minden erőnket be kellett vetni - idézte fel a történteket Ágh Péter, hozzátéve, hogy az ostffyasszonyfaiakon túl a járat a pápóciakat, a csöngeiket és a kenyerieiket is érinti. Mint mondta, egészen a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumig kellett mennie, hiszen a járatbővítéseket ott hagyják jóvá. Végül minden megoldódott, a minisztérium támogatta a kezdeményezést, így október 1-jétől új járat segíti a környéken élők hétköznapjait.

- Köszönet a szülőknek a türelemért, a Vasi Volánnak a rugalmasságért, öröm számomra, hogy közös összefogással ismét megoldódhattunk egy feladatot - mondta Ágh Péter, hozzátéve, hogy Vas megye lakói a jövőben is számíthatnak rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!