2015.02.26. 17:26

Delhusa Gjon is énekel Domiért, a barcelonai műtét előtt álló séi kisfiúért

Vasegerszeg, Sé - A két vasi település, Vasegerszeg és Sé is felkarolja az ötéves, sérült Orsós Dominik ügyét: március 7-ére jótékonysági rendezvényt szerveztek, amelyen Delhusa Gjon is szívesen - és természetesen ingyen - lép színpadra.

Nagy Ildikó

Nemrég írtunk az ötéves Orsós Dominikról, aki önállóan nem tud sem ülni, sem állni, sem enni. A kisfiúnak a születésekor fellépő oxigénhiány következtében sérült a központi idegenrendszere. A neves Igor Nazarov professzor áprilisban megműtené Barcelonában, remélhetőleg az OEP is támogatja majd a beavatkozást, de kedvező elbírálás esetén is csak utólag térítenék meg a költségeket. A születése után örökbefogadott kisfiú nevelőszülei lapunkban kértek először segítséget. Többen is felajánlották támogatásukat, Németh József, Vasegerszeg polgármestere azonban mindenkinél többet tett: a település közösségi házába március 7-ére jótékonysági rendezvényt szervezett.

Domi nevelőanyjával, Gyöngyikével Fotó: Timár Gergely

- Nagyon örülök annak, hogy a Vas Népe cikk megjelenése után elindult egy pozitív folyamat Orsós Dominik megsegítésére. A cikk megjelenése után telefonon  megkeresett az örökbefogadó édesapa, és egy jótékonysági rendezvény megvalósításához kért segítséget,  amit mindenképpen  Vasegerszegen szeretett volna megtartani. A nevelőapát jól ismerjük, hiszen a család korábban Uraiújfaluban élt, és a családfő gyakran zenélt a falu rendezvényein - meséli a szervezés első lépéseiről Németh József. Mivel Orsósék most Sében élnek, Németh József ottani kollégáját is megkereste, és persze Sörös István polgármester is örömmel segített.

Németh József pedig saját, illetve séi kollégája, valamint rendezvényszervező ismerősei kapcsolatait latba vetve egy egész délutánt kitöltő műsort állított össze. A felkérésre sokan igent mondtak, így március 7-én a vasegerszegi  közösségi házban a Savaria Táncsport Egyesület, a répcelaki Ümmögő Népzenei és Néptáncegyüttes, a hegyfalui Háncs Néptánccsoport, a Vinári Népdalkör, a nicki Fergeteg Néptáncegyüttes, a Vámoscsaládi Asszonykórus, a külsővati Vati Fiúk Country Club, a budapesti Mask együttes tagjai mellett Róka Dávid bűvész, vasegerszegi fiatalok (Németh Noémi, Németh Tamás és Szabó Georgina) és a séi szimfonikus zenész, Kiss Barna és családtagjai is színpadra lépnek. Németh Józsefnek egy sztárvendéget is sikerült megnyernie: Delhusa Gjon állítólag örömmel vállalta az ingyenes fellépést a nemes cél érdekében. Egy szintén séi "kapcsolat" révén plakátok is készültek, és az elkövetkezendő egy hétben a két faluban nagyon sokan dolgoznak majd azért, hogy sikerüljön csodát tenni, és Domi tényleg eljuthasson a barcelonai műtétre.

Domi nevelőanyjával, Gyöngyikével és testvérével, Ferikével Fotó: Timár Gergely

A jótékonysági rendezvény 14 órakor kezdődik a vasegerszegi közösségi házban, ahol Orsós Dominikkal nemcsak a műsor elején vetített képek révén, hanem személyesen is megismerkedhetnek mindazok, akik segíteni szeretnének.

A kisfiú nevelőanyja, Orsósné Kalányos Gyöngyike azt mondja, az egész család izgatottan - és persze meghatódva - készül a jövő szombat délutánra, és alig várják, hogy megköszönhessék a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!