Séta

 • cikk kép
  Védjük meg a környezetünket!

  Kőszeg - Azt gondolják, hogy ismét egy szokásos, unalmas környezetvédő cikk következik az újságban?

 • cikk kép
  Mézes mámor

  Körmend - „Kertünk végén kicsi kas, benne ezer szorgalmas. Ide-oda repkednek, szüntelenül gyűjtenek”. Mi az? A megfejtés: méhecske.

 • cikk kép
  Rétes és aranygaluska - Bemutatjuk Luisa Oliviera Caser brazil cserediákot

  Szombathely - Nem tudtam, hogy itt van. Amikor hallottam róla, figyeltem a folyosón, talán megpillanthatom. Fel fogom ismerni? Vajon tudni fogom hogy ő az? Mosolyogni fog? Biztosan, hiszen brazil.

 • Lassíts és figyelj!

  Szombathely - Elrohan mellettünk az élet, és mi csak külső szemlélődőként - mint egy filmet - nézzük végig. Nem szólunk bele, csak hagyjuk, hogy száguldjanak velünk az események.

 • Szünetre házi feladat?

  Szentgotthárd - A diákok körében nagy népszerűségnek örvend a szünet szó, főleg, ha nem a tanórák közötti tízperces „még egy szendvicset sem tudok megenni” szünetről beszélünk.

 • cikk kép
  SÉTA - Huszonegyedik századi „páncélos lovagok”

  Körmend - Láttunk már boltban, utcán, strandon is „műanyag mellényt” viselő fiatalokat, akik a bátrak közé tartoznak, és nyíltan viselik testükön a gyógyulás egyik lehetséges eszközét, a műanyag fűzőt.

 • cikk kép
  SÉTA - Itt van az ősz

  Kőszeg - Eltelt egy év, és ismét beköszöntött az ősz. Hullanak a sárgás-pirosban pompázó falevelek, melyektől színesebbek lesznek az utcák. A barnálló levelek között az iskolából hazatérő gyerekek játszanak.

 • cikk kép
  SÉTA - Pável Ágoston nyomdokain

  Szentgotthárd - A Pável Ágoston Múzeum zsúfolásig megtelt kiállítóterme adott helyet november 14-én a 130 éve született Pável Ágoston című kiállítás megnyitójának és az azonos című pályázat eredményhirdetésének.

 • cikk kép
  SÉTA - Hetven év, hetven kép

  Celldömölk - Iskolánk, a Berzsenyi Dániel Gimnázium idén ünnepli alapításának 70. évfordulóját. Ahogy egy családi ünnepnél, úgy egy iskolai jubileumnál is összesűrűsödnek az események, a múlt héten egyik rendezvény a másikat követte.

 • cikk kép
  SÉTA - Litera-túrán jártunk- Költőink nyomába eredtek a 11. évfolyam diákjai

  Szombathely – Csönge, Duka, Egyházashetye. Kedves Olvasó! Eszébe jut esetleg, hogy mi a közös ebben a három helységnévben? Elárulom: mindegyiknek irodalmi kötődése van.

 • cikk kép

  A digitális világ nem hoz agressziót

  SÉTA - A jövő biztosan a mobilkultúra

  A mobilkultúra biztosan a jövő: ez a mondat hangzott el a Séta-tábor második napjának első előadója, Rab Árpád szájából, aki az MTA Társadalomtudományi Intézetének vezetője, nemzetközi UNESCO-szakértő, informatikai projekt-menedzser.

 • cikk kép
  Horváth Flóra Gabriella vette át a Séta program legjobb írásáért járó Aranytoll-díjat

  Szombathely – A Celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium és Szakképző Iskola diákja, Horváth Flóra Gabriella hétfőn szerkesztőségünkben vette át a Séta program legjobb írásáért járó Aranytoll-díjat.

 • cikk kép
  SÉTA - A szerethető kémia

  Körmend - – Molekula, atom, kötések. E szavakról bizonyára mindenkinek eszébe jut az egyik legérdekesebb tudomány, a kémia. Iskolánkban ebben az évben új kémiatanárt köszönthettünk. Őt, a folyton jókedvű, vicces és kedves Molnár Eszter tanárnőt kérdeztem arról, hogy miért szereti a kémiát, és mi ért döntött úgy, hogy kémiatanár lesz.

Részletes műsorMűsorok betöltése...