SÉTA

2013.02.12. 13:59

Élményekkel teli nap: ez volt a rekollekció

Egy télies, hideg keddi reggelen rekollekcióval kezdődött a nap iskolában. A szó annyit jelent, összegyűjteni, s mi is sok értékes gondolatot gyűjthettünk ezen a napon.

A templomban gyűltünk össze, ahol egy rövid ráhangolódás után cédulát húztunk, s így dőlt el, hogy a következő órában milyen program részesévé válunk, ugyanis a diákok négy különböző helyszínen kapcsolódhattak be az ott folyó foglalkozásokba.

Én az ebédlő feliratot tartalmazó cédulát kaparintottam meg, így társaimmal együtt az említett helyiségben hallgathattam meg Gombos Ágnes tanárnő előadását, aki a franciaországi, taizéi zarándoklatokon szerzett élményeiről mesélt nekünk közvetlen, élvezetes stílusban. Társaim elmondása szerint a többi helyszínen is érdekes gondolatok hangzottak el az imádság szerepéről, a Szélrózsa ifjúsági találkozóról, illetve a Közös Pont misszióról.

Fontos volt, hogy figyeljünk, hiszen a következő órában osztályfőnökeink irányítása mellett egy vetélkedőn vettünk részt, ahol osztályban eleveníthettük fel az előadásokon hallottakat. A csapattársaim olyan diákok voltak, akik a másik három helyszín valamelyikét keresték fel az előző órában, így a vetélkedő során egymással is megismertettük mindazt, amit az előadásokon láttunk-hallottunk, s mindezt játékos, szórakoztató formában tettük. A rekollekciót egy rövid áhítat zárta, majd élményekkel gazdagodva ültünk vissza az iskolapadba, és mindannyian úgy éreztük, az átlagosnál gyorsabban röppent el ez a nap.

Csiza Ferenc
Evangélikus SZKI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!