SÉTA

2017.04.25. 16:43

Kiderült, hogy mennyi az annyi

Szentgotthárd - Az idén először rendezték meg iskolánkban a Pénz7 című projektet, amelynek programjain megismerkedhettünk a pénzzel, a bankokkal, és egy kicsit mi is belecsöppenhettünk a kereskedelem és a vállalkozások világába.

A 10-11-12. évfolyamból indultak négy-öt fős csapatok, akiknek első feladatuk egy, a tanárok által összeállított szituációs lap feladatainak kidolgozása volt.  A lapon kaptunk egy családot, a szülők foglalkozását, gyerekeik számát, lakásuk helyét, nagyságát, illetve még ezekhez hasonló információkat, majd a végső céljukat kellett virtuálisan megvalósítanunk, amely általában egy minigarzon vagy egy családi ház vásárlása volt.

A pályázataink fő célja nemcsak az volt, hogy kikalkuláljuk, milyen pótlékok, járulékok, valamint kedvezmények kerülnek egyes családokhoz egy bizonyos idő alatt vagy akár életük folyamán, hanem hogy használjuk kreativitásunkat, ötleteljünk. Remek csapatmunka volt, kicsit talán közelebb is hozott minket egymáshoz a feladat.

A beadandó után egy elő-adáson vettünk részt, ahol a pénzügyekről, hitelekről és a banki szolgáltatásokról hallottunk.

Végül következő nap kaptunk egy tesztet, amelyet húsz perc alatt kellett kitöltenünk. Remek fejtörőnek gondoltam, hiszen rengeteg újdonságot és tanulnivalót találtunk benne, ami a logikai, matematikai tudásunkat vette igénybe.

Mint diák és fiatal, hasznos újdonságnak találtam a Pénz7-et. Úgy gondolom, ez remek alkalom volt arra, hogy egy kicsit elrugaszkodjunk a tanagyag húzós követelményeitől és egy kicsit kóstoljunk a való élet kihívásaiból. Bátran ajánlom más iskoláknak is az ilyesfajta kezdeményezéseket, mivel én úgy vélem, hogy ezek már a nagybetűs életre készítenek fel minket!

Kozma Eszter

Vörösmarty gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!