SÉTA

2017.05.02. 13:25

Quadozni jó! - Aki egyszer megszereti, nem tudja abbahagyni

Celldömölk - Abban, hogy megrögzött quad-imádó lettem, fontos szerepe van édesapámnak. Legalábbis azt bátran kijelenthetem, hogy ezt tőle örököltem. Ő 18 évig motocrossozott versenyszerűen, és a motorok iránti szeretete azóta sem hagyott alább. Igaz, ő a mai napig a kétkerekűekért rajong, én inkább a quadok mellett teszem le a voksom.

SÉTA

Apukám régi nagy álma volt egy quad. Amikor először felmerült annak a lehetősége. hogy veszünk egyet, nagyon örültem, érdekelt a dolog, de akkor még csak nem is sejtettem, hogy majd ennyire rajongani fogok ezekért a járgányokért.

Az első quad, amit megvettünk, már évek óta a garázsunkban pihen. Szétszerelve. Ahhoz képest, hogy mennyi helyen voltunk, és szinte végigjártuk az országot annak érdekében, hogy jófajta masinát szerezzünk, nem igazán használtuk.

Na, erre egy-másfél évre jött a képbe életem nagy szerelme, egy francia gyártású Ligier Be Four 220 márkájú quad, ami belopta magát a szívembe a maga 200 köbcentijével. Ez a a quad körülbelül két és fél éve van meg, és persze korábban is mentem már vele, de igazán csak 2016 decemberében kezdtem el repegetni.

Amikor decemberben a hóban, mínuszokban száguldoztam órákig, akkor sem éreztem, milyen hideg van. És amikor már szinte ráfagytam az ülésre, akkor sem akartam leszállni. Volt rá példa, hogy tényleg ráfagyott az ujjam a gázra, és alig bírtam megmozdítani, de nem igazán érdekelt, mert annyira élveztem a quadozást.

Ez egy életérzés, amit laikusként nehéz megérteni. Hogy a mínusz húsz fokban miért repeget egy lány az alsósági sportcsarnok mögött? Mert egész egyszerűen késztetést éreztem arra, hogy felüljek a mocira, és menjek. És ki az, aki ezt megengedi a gyermekének? Egy ugyanolyan mániákus motorrajongó.

Egész egyszerűen késztetést éreztem arra, hogy felüljek a mocira, és menjek Fotó: családi kép

Kiskoromban rengeteg történetet hallottam apu motoros kalandjairól. Bevallom, akkor még nem érdekelt, és azt vártam, mikor ér véget a sztori. Sőt, nem is értettem, hogy lehet egy tárgyért ennyire rajongani.

Azóta eltelt pár év, és rájöttem, a motornak lelke van. Olyannyira beleszerettem, hogy bár eredetileg kettőnknek vettük a quadot, (apunak és nekem) kisajátítottam magamnak. Igaz, a motorozás kifejezetten "férfisportnak" tartják, de azt hiszem. aki egyszer megszereti, az nem tudja abbahagyni.

A quadok iránt komolyabban tavaly december óta érdeklődöm. Azóta, ha valakinek bemutatkozom, ez az első dolog, amit elmondok magamról. Mára szinte minden ismerősöm tudja, mekkora rajongó vagyok, de ezt az egész történetet eddig csak ketten ismertük apukámmal. Remélem, most már mindenki magyarázatot kapott arra, miért fárasztom állandóan azzal, hogy a quadozásról beszélek. Egész egyszerűen azért, mert quadozni jó!

Horváth Florencia Dorina
Berzsenyi gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!