SÉTA

2017.05.02. 13:25

Színpadi játékokkal készültek az osztályok

Szentgotthárd - A műsoros diáknapnak köszönhetően vidám délelőttre tértek vissza az iskolába a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium tanárai és diákjai a tavaszi szünet után.

SÉTA

Mindig a diákönkormányzat dönt a nap jellegéről; az osztályok eddig különböző műfajokban teszik próbára magukat. Tavaly például a filmkészítésben és színészkedésben, hiszen bűnügyi történetet kellett filmre vinniük. Idén a diákok az élő szereplést gyakorolhatták és sajátíthatták el, ezzel is készülve a szalagavató műsorra. Az osztályoknak párperces színpadi produkciót kellett előadniuk a helyi színházban. A rövid felkészülési idő ellenére színvonalas produkciók kerültek színpadra. Láthattunk humoros jeleneteket, tanárparódiákat, amelyeken jókat nevettünk, sok táncos előadást, egyedi, látványos performanszokat, amelyeken csak csodálkozni tudtunk. Egy-két produkcióból arról is tudomást szereztünk, hogy mit gondolnak a mai diákok az oktatás rendszerről.

A 10/B-sek árnyjátéka különdíjat ért Fotó: Vörösmarty gimnázium

Egy ilyen iskolai rendezvényen megismerhetjük egyes tanulók művészi képességét is. Számos diákról most derült ki, hogy milyen jól táncol, színészkedik, illetve énekel. Ők különdíjakban részesülhettek. A produkciókat a négy tagú, tanárokból álló zsűri értékelte. A kicsik közül: a 6/G Hófehérke és a kiscsávó című előadása lett az első. Különdíjat kapott a Hófehérkét alakító Soós Jakab Áron és a duettet előadó Apáti Réka és Páli Borka. A nagyok közül: a 11/G Aus-tauschprogramm (Csereprogram) című paródiája bizonyult a legjobbnak.

Az osztályukból Mikos Áron és Háklár Adél kapott különdíjat, a 10/G osztályból pedig Gömbös Dorottya. Az első helyen végzett osztályok pizzázást, míg a különdíjas diákok mozijegyeket nyertek. A 10/B osztály bemutatta a gimnazistáknak is az angolos drámafesztiválon arany minősítést szerzett Circle of Life (Az élet körforgása) című árnyjátékát, amellyel annyira elkápráztatták a nézőket és a zsűrit, hogy szintén különdíjat, egy tortát kaptak.


Szabó Alex

Vörösmarty gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!