SÉTA

2016.11.29. 13:51

Védjük meg a környezetünket!

Kőszeg - Azt gondolják, hogy ismét egy szokásos, unalmas környezetvédő cikk következik az újságban?

Ez természetesen az egyén döntése, de azért gondoljunk csak bele: ez nagyon fontos téma, hiszen hová jutna az ember a természet nélkül?

Sokan azt mondhatják, hogy a mai, fejlett civilizáció képes lenne megoldani a természettel, a környezettel kapcsolatos problémákat, pedig ez csak szemléletünk megváltoztatásával történhet meg, az élet sok területével kapcsolatban át kell alakítanunk gondolkodásunkat. Gondoljunk csak a környezetszennyezés által okozott globális felmelegedésre! A sarkkörökön nem egy állatfaj kerül veszélybe emiatt. Persze mondhatjuk, hogy csak egy állatról van szó, mi biztonságban vagyunk. Valójában azonban a mi bőrünkre is megy a játék.

Csak a szokásos: hűtőszekrény, bicikli, székek, mosógépdob, számítógép, autógumik, horgászbotok - mutatta a mederből kiszedett szemétkupacot Sásdi László, a Rába-takarítás szervezője Fotó: VN-archív/Szendi Péter

Vagy nézzünk egy másik problémát! Van, aki eldobja a szemetet az utcán azzal, hogy „az csak egy papírzsepi", de szerte a világon hányan mondhatják ugyanezt? Így már mindjárt több millió papírszemetet dobnak csak úgy el a föld lakói.

Gondoljunk csak bele: szívesen töltenénk az időnket, szívesen piknikeznénk egy olyan tisztáson, amelyet hulladékhegyek díszítenek? Ha a cikk elolvasása után a kijelölt szemétgyűjtőkbe dobjuk el az általunk felhalmozott hulladékot, már azzal is sokat teszünk környezetünk védelméért.

Baranyai Krisztina

Evangélikus SZG és SZKI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!