Sport

2010.06.25. 10:06

Falco: Pankár marad, Will visszatért

Pankár Tibor újabb egy évvel meghosszabbította szerződését a Falco KC kosárcsapatával. Két év szünet után visszatér a sárga-feketékhez Will Tamás.

Tóth Gábor

Alakul a Falco-Szova KC Szombathely A-csoportos kosárcsapatának magyar magja. Azt már korábban eldőlt, hogy Kálmán László és Borszéki Csaba meghosszabbítja kontraktusát, valamint az is köztudott, hogy Simon László Zalaegerszegről Szombathelyre tette át a székhelyét. Szanati Mátyást és Hajmási Pétert pedig élő szerződés köti a sárga-feketékhez.

Ez a névsor bővült most két játékossal. Mint azt Gráczer Györgytől, a Falco KC ügyvezetőejétől megtudtuk, Pankár Tibor is aláírt, újabb egy esztendőre kötelezte el magát nevelőegyesületéhez. A 34 esztendős rutinos játékos 19. szezonját kezdi a klubnál. Visszatér Szombathelyre Will Tamás. A Falco saját nevelésű, 23 éves, 197 centis kettes-hármas poszton bevethető játékosa a bajnoki cím után hagyta el a csapatot. Először a Hegyvidék gárdáját erősítette, majd az előző szezont a Kecskemét A-csoportos csapatában kezdte, a B-csoportos együttesében fejezte be.

- Nagyon örültem a Falco hívásának, örömmel jöttem haza - fogalmazott Will Tamás. - Már egyeztettem Nikola Laziccsal, aki azt ígérte, ha rászolgálok a bizalmára, ad majd nekem elég játéklehetőséget. Azon leszek, hogy saját magamnak, és a közönségnek is bizonyítsam, hogy igenis tehetséges, értékes kosaras vagyok. Az elmúlt két év arra jó volt, hogy többet játszak, fejlődjek, és megedződjek. Szerintem jobb kosarasként tértem vissza.

Gráczer György elmondta még, hogy a klubvezetés több erősítésnek szánt magyar játékossal is tárgyal, ám nevekről, konkrétumokról egyelőre nem akart beszámolni. A kiszemelt légiósokkal pedig majd csak aztután kezd komolyabb tárgyalásokba a menedzsment, ha a magyar mag már kialakult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!