Sport

2012.04.10. 02:29

Veterán sportolók elismerése

A Magyar Asztalitenisz Szövetség kitüntetéssel ismerte el Pék Miklós és Biácsi Tamás veteránsportbeli teljesítményét.

Horváth Erika

Pénteken a büki művelődési házban Jónyer István, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke - a város polgármesterének, Németh Sándornak a jelenlétében - két nagyszerű sportembert tüntetett ki. Abból az apropóból, hogy csupán ők ketten, a 87 esztendős Pék Miklós és a 70. évében járó Biácsi Tamás vettek részt az 1995-ös, első veterán Európa-bajnokságtól kezdődően az összes kontinensviadalon.

Nem maradtak el a komoly eredmények sem, előbbi tavaly például bronzérmes volt korcsoportjában, 2006-ban vb-bronzot is szerzett, és többször is játszhatott dobogós helyezésekért. Utóbbi több alkalommal volt 5-8. helyezett. Biácsi Tamásnak nagy szerepe volt az amúgy hatfős vasi csoport részvételi költségeinek előteremtésében is.

Elsősorban az anyagi források beszűkülése miatt számukra már nem folytatódik a világversenyek sorozata. De mindketten aktívan sportolnak tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!