Sport

2012.09.27. 19:43

Orbán László hat országos csúcsot emelt

Lviv - A masters súlyemelők világbajnokságán összetett ezüstéremmel és hat új országos csúccsal mutatkozott be a szombathelyi Orbán László.

Horváth Erika

Az ukrajnai városban az idei labdarúgó Eb-re épült Arena Lviv Stadionban rendezték meg a masters súlyemelők ez évi világbajnokságát. A férfiak versenyében 407-en indultak, köztük a Haladás VSE két emelője is.  Orbán László az M45 korosztály 105 kg-os súlycsoportjában élete első masters világversenyén fantasztikus belépőt produkált. Szakításban a 100, a 106 és a 109 kilót is imponáló magabiztossággal teljesítette, taktikus versenyzése - 1 kg-os előnnyel - a fogásnem első helyét érte. Töretlen lendülettel folytatta szereplését, és három újabb remek gyakorlatával - 120, 128, 132 kg - is dobogós helyen végzett lökésben, csak nagyobb testsúlya miatt szorult ebben a fogásnemben a harmadik helyre. Az összetettben elért 241 kg-ért ezüstérmet vehetett át, csak egy orosz rivális tudta megelőzni. A 47 esztendős szombathelyi emelő a verseny során teljesen átírta a magyar csúcslistát, összesen hat országos rekordot állított fel.

Az M45 korcsoport 85 kg-os kategóriájában a krónikus sérüléseiből dr. Görgényi Szabolcs segítségével kilábaló dr. Rosanics Péter szép versenyzéssel tért vissza a nemzetközi porondra, és ugyancsak hat jó gyakorlattal, 230 (100, 130) kilogrammos eredménnyel a hatodik helyet szerezte meg az erős mezőnyben.

Jövőre masters világjátékok lesznek Torinóban, majd 2014-ben Magyarország rendezheti az Európa-bajnokságot. Készül a következő kihívásokra Orbán László és dr. Rosanics Péter, akik hívják, várják egykori sporttársaikat is: álljanak edzésbe, s csatlakozzanak a masters súlyemelők táborához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!