Sport

2013.07.25. 11:03

Jó úton jár a Szentgotthárd NB II-es férfi csapata

Felkészülten várja, komoly tervekkel, a további fejlődés reményében fut neki a 2013/2014-es NB II-es bajnokságnak a Pawel Packing-Szentgotthárdi KK NB II-es férfi kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

A meglehetősen fiatal szentgotthárdi gárda a tavalyi szezont a 9. helyen zárta a 12 csapatot felvonultató Dél-nyugati csoport mezőnyében. Stabil középcsapatként kiesési gondja egy pillanatig nem volt. A junior együttes pedig ez előkelő második helyre futott be.

– Nagyon kiegyensúlyozott volt a bajnokság – fogalmazott Ernst Attila, a Szentgotthárdi KK trénere. – Mi 20 ponttal zártunk, a 3. helyezett pedig 29 pontot szerzett. Ha például egyel több győzelmünk van, akkor a 6. helyet szereztük volna meg. A pontok számát tekintve kicsit van hiányérzetem, a rutintalanságunk miatt 5-6 pont bennünk maradt, de összességében nem lehetek elégedetlen. A srácok remekül dolgoztak, a hozzáállással nem volt probléma, és a tavasszal már láttam olyan biztató dolgokat, amelyekre lehet építeni a jövőben. Nehezítette a helyzetünket, hogy nagyon szűk kerettel, szinte egy csapattal csináltuk végig a junior és a felnőtt bajnokságot. Továbbá azt se feledjük, hogy talán a mi csapatunk volt a legfiatalabb a mezőnybe. Ennek megfelelően megyünk tovább a megkezdett úton – váltott témát a tréner.

Szemből a Szentgotthárd egyik kulcsembere, Kozák Tamás – aki a rutint képviseli a csapatban (Fotó: Szendi Péter)



– Három éve kezdtük el a saját nevelésű, fiatal, gotthárdi kötödéssel bíró játékosok beépítését a csapatba. a srácok folyamatosan fejlődnek, meccsről meccsre, évről évre egyre érettebbek lettek. Vagyis az elvárásaim szerint a 2013/2014-es bajnokságban már szeretnénk meghatározó csapata lenni a mezőnynek, és odaérni a dobogó közelébe. A körülményeink rendezettek, új névadó szponzorunk van, komoly támogatókkal rendelkezünk, és igyekszünk a lehető legjobban kihasználni a TAO-pályázat adta lehetőségeket. Ráadásul a reményeim szerint októbertől már birtokba vehetjük az új csarnokunkat. Talán érezhető, hogy minden szinten fejlődik a klubunk.

– Az előttünk álló szezont nem a Dél-nyugati, hanem az Észak-nyugati csoportban kezdjük – tért át a napi feladatokra Ernst Attila. – Ez költségcsökkentő lépés volt a részünkről: kisebb távolságokra kell utaznunk, így sokat takarítunk meg pénzben, időben. A bajnokság szeptember 22-én rajtol, a felkészülést hétfőn kezdjük, napi egy edzéssel. Két felkészülési tornán lépünk pályára, augusztus 16-án egy belgiumi nemzetközi kupán lépünk pályára, augusztus 31-én pedig Nagyatádon vendégeskedünk. Elképzelhető, hogy szeptemberre is szervezünk edzőmeccseket. Jelentős változás nem lesz a keretünkben: az összeszokott csapattal futunk neki a szezonnak. Amit bizakodva várok – zárta szavait Ernst Attila.

 

 

 

Legutóbb Szlovéniában, Izolában szerepelt egy nemzetközi tornán a Pawel Packing Szentgotthárdi KK. Az 1994 előtt született fiatalokat felvonultató csapat a felnőttek között harmadik, a saját korosztályában második lett, míg strandkézilabdában szintén bronzéremmel zárt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!