Sport

2013.07.04. 15:12

Remek szezon volt

Újkori történelme legjobb eredményét produkálva az előkelő hatodik helyen zárta a tavalyi NB III-as labdarúgó-bajnokságot a Bakony-csoportban a Körmend. A gárda a következő szezont is a harmadik vonalban kezdi.

Tóth Gábor

Parádés szezont futottak a körmendiek: 26 bajnokijukból 13-at megnyertek, hatszor játszottak döntetlent, csak hétszer hagyták el vesztesen a pályát. Többször álltak dobogón, a bajnok Doroggal holtversenyben a legtöbb gólt rúgták, 57 alkalommal találtak a kapuba.

Niksz Tamász személyében a Körmend adta az osztály gólkirályát, a Rába-parti támadó 19 gólig jutott (a házi góllövőlistán második Takács Ádám 14, a harmadik Szalai Roland 10 találatot jegyzett). A bajnokság átalakítása miatt a Körmend osztályozóra készült, amit ugyan elbukott az Ebessel szemben, ám végül mégis az NB III-ba nevezhetett.

– Elégedett vagyok a mögöttünk hagyott szezon eredményével, a lehetőségeinkhez, az erőnkhöz képest a maximumot hoztuk ki magunkból – értékelt a Körmendi FC edzője, ifj. Molnár Károly.

 

Gólöröm körmendi módra. Sok ilyenben volt részük a részük a vasi kisváros játékosainak (Fotó: Szendi Péter)



– És annak is örülök, hogy a sikertelenül megvívott osztályozó végül nem osztott, nem szorzott – igazságtalanság lett volna egy ilyen szezon után kiesni a megyei I-be, főleg úgy, hogy az osztályozóra kényszerített mezőnyben a Debrecen melletti település, az Ebes képében mi kaptuk a legnehezebb, leggazdagabb, legtávolabbi ellenfelet. Fiatal, sikerre éhes, motivált gárda jött össze. Mindössze 22 év volt az átlagéletkorunk. Hamar egy hullámhosszra kerültek a srácok, a csapategységgel nem volt gond.

Agresszív, gyors, racionális focival próbálkoztunk, és néha sikerült szó szerint is játszanunk a labdarúgást. Kellemes meglepetés volt számomra, hogy fiatal korunk ellenére végig kiegyensúlyozott teljesítményre voltunk képesek. A legerősebb csapatokkal is partiban voltunk. Két meccsre különösen büszke vagyok: idegenben vertük meg a bajnok Dorogot, és mi vettük el az addig éllovas Balatonfüred veretlenségét. De az is szép eredmény, hogy az NB III-as országos mezőnyben mi lettünk a legjobb hatodikak – ennek is köszönhetjük most az NB III-at.

Kiemelni senkit nem szeretnék, csapatként teljesítettünk jól. Ám az ünneplésnek már vége, jócskán benne járunk a szürke hétköznapokban – tért át a napi problémákra a tréner.

– Ausztria közelsége sajnos csábító, elképzelhető, hogy több távozónk is lesz. Niksz Tamástól sajnos már el is búcsúztunk, és többen is gondolkodnak a hogyan továbbon. Nehéz lesz együtt tartani, hát még megerősíteni a keretünket. Pedig az utóbbi évtizedek egyik legerősebb bajnoksága előtt állunk. Az eddigi hat helyett csak három NB III-as csoport lesz, tele NB II-ből érkező, motivált, gazdag, szinte félprofi csapatokkal. Különösebb célt nem tűzünk ki magunk elé. Akárcsak tavaly, szeretnénk a lehetőségeinkből ismét a maximumot kihozni. Végezetül annyit még elmondanék, sokat segített nekünk, hogy Babati Zoltán elnök úr, és Bebes István polgármester úr végig mellettünk állt, valamint óriási köszönet jár a zárómérkőzés után felejthetetlen fiesztát rendező a szurkolóinknak is – zárta szavait Molnár Károly.

 

 



A tavaly hetedik helyen végző Répcelak, és a nyolcaddiként záró Sárvár a megyei I-be kényszerül - pedig stabil középcsapat státusszal bírtak... Ettől függetlenül nem csak a Körmend képviseli majd a vasi színeket az NB III-ban, ugyanis a Szombathelyi Haladás második gárdája is ebben sz osztályban szerepel majd.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!