Sport

2014.01.04. 16:53

Sipos Lilla gólja a félpályáról

Szombathely – A nyáron három év után a Viktória-Trend Optika FC-től az osztrák (oberwarti) Südburgenlandhoz szerződő Sipos Lilla megtalálta számítását.

Pum András

A 33 válogatottságán 6 gólt jegyző bal oldali támadó, Sipos Lilla nyáron Megyeri Boglárkával együtt igazolt a Südburgenlandba, ahol mindketten alapemberekké váltak.

– Helyes döntést hoztam, amikor nyáron Oberwartba szerződtem – tudtuk meg Sipos Lillától. – Noha sokat köszönhetek a Viktóriának, nem mindegy, milyen anyagi és egyéb körülmények között futballozik az ember. Tavaly nyolcadik helyen végzett a Südburgenland, az őszi szezon zárásakor ötödikek vagyunk. Nyáron velem együtt sok új labdarúgó érkezett a csapathoz, emiatt változott az együttes játéka. Hamar befogadtak a csapattársaim, ehhez persze az is kellett, hogy gólokat rúgjak. Jól beszélek németül, a nyelvvel nem sem volt gondom. A magyar bajnoksághoz képest szembeötlő különbség, hogy itt nem csak két bombaerős csapat – mint otthon az MTK és az Astra – szerepel a bajnokságban, gyakorlatilag bárki megverhet bárkit.


Sipos Lilla (fehérben) a Viktória után osztrák csapatában is húzóember (Fotó: Horváth Csaba)



Az osztrák játékosok nem labdazsonglőrök, viszont roppant agresszívek, fizikálisan erősek, szemrebbenés nélkül ellöknek. Itt, ha labdát kapok, gyakran négy játékos ront rám. Ennek ellenére kilenc meccsen nyolc gólt szereztem a bajnokságban, a góllövőlistán a hatodik vagyok, a házit vezetem. Ausztriában rúgtam pályafutásom eddigi legszebb gólját is, a Carinthians Soccer Women ellen. A kapuskidobás után Tálosi Szabinától elkértem a labdát a félpályánál, láttam, hogy a kapus kint áll, és felette a hálóba íveltem. A körülményekre nem lehet panaszunk, három Oberwart melletti településen felváltva játsszuk a meccseinket. Állóképességben és taktikailag is sokat fejlődtem, odahaza például hajlamos voltam rá, hogy nem zárok vissza – itt ez elképzelhetetlen.

A Südburgenland a magyar bajnokságban az első háromban végezne, míg a Viktória az osztrák középmezőnyt célozhatná meg. Magyar csapattársaimmal – Tálosi Szabinával, Szvorda Melindával, Bézsenyi Júliával – Szombathelyről négyen ingázunk a heti három edzésre, és a hétvégi bajnokira. Már kaptam osztrák csapatoktól ajánlatokat, de még nem akarok váltani. Mivel csak 21 éves vagyok, biztos nem a Südburgenlandból vonulok vissza – ám egyelőre remekül érzem magam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!