Sport

2014.09.04. 18:35

Négy korosztályos válogatott utazik a kadet és junior kick-box világbajnokságra

Szombathely - Szombattól az olaszországi Rimini ad otthont a kadet és junior kick-box világbajnokságnak. A mezőnyben ott lesz a szombathelyi Metex05-Controll SE négy sportolója.

Tóth Gábor

A korosztályos kick-box világbajnokságra négy szombathelyi sportoló szerzett kvalifikációt: Szász Krisztofer, Bolfán Ádám, Grünczeisz Patrik és Bárdosi Sándor mindannyian a szombathelyi Metex05-Controll Sportegyesület versenyzői. Grünczeisz Patrik kadet II. -57 kg light-contact és kick-light kategóriában élete első világbajnokságán indul. Szász Krisztofer kadet II. -42 kg light és kick-lightban, illetve Bolfán Ádám kadet II. -52 kg light és kick-lightban másodszor harcolta ki a válogatottságot. Bárdosi Sándor junior -74 kg light és kick-light szabályrendszerben harcolt ki magának indulási jogot ő már harmadszor vesz részt korosztályos világversenyen.

Négyen a vb-n. Balról Bolfán Ádám, Szász Krisztofer, Grünczeisz Patrik, Bárdosi Sándor (Fotó: Metex05-Controll SE)

- Korosztályos válogatottjaink egész nyáron edzettek, a legintenzívebb terhelést a vépi edzőtáborban kapták, ahol nyolc napon keresztül napi három edzésen közel száz sportoló folyamatosan gyűrte egymást. Kemény edzésmunkán vagyunk túl, a felkészülés remekül sikerült. A fiúktól elsősorban azt várom, hogy a legjobb tudásukat hozzák a világbajnokságon. A tavalyi Európa-bajnoki bronzérmes Szász Krisztofer, a 2012. évi kadet világbajnokság aranyérmese, Bárdosi Sándor, illetve a kétszeres válogatott Bolfán Ádám a rutinosabb versenyzők közé tartozik, Grünczeisz Patrik viszont újonc. Úgy gondolom, hogy mind a négyen esélyesek lehetnek a dobogóra. A felkészülés során minden tőlük telhetőt megtettek, bízom abban, hogy ez a teljesítményükön is tükröződik majd - fogalmazott az edző, Dancsó Zoltán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!