Sport

2014.12.05. 14:30

Kettős HVSE-siker a sakk MEVA Ligában

Strigova - Kettős Haladás-Infraplan-győzelem született a Horvátországban négy ország 18 U16-os csapata részvételével megrendezett bajnokságban, a MEVA Ligában.

Horváth Erika

Négy ország Ausztria, Horvátország, Magyarország és Szlovénia 18 U16-os sakkcsapata vett részt a horvátországi MEVA Ligában. A 9 fordulós versenyt három részletben bonyolították le az első három fordulónak Csáktornya, a 4 6. fordulónak Varasd, a záró körnek pedig Strigova volt a házigazdája. Összesen 122 sakkozó szerepelt; Magyarországról a Haladás-Infraplan két együttest delegált. A mérkőzéseket négy táblán rendezték.

A MEVA Liga zárásán a HVSE két csapata. Balról: Pergel László csapatvezető, Horváth Soma, Czupor Attila, Csepeli Martin (elöl), Vida Krisztián, Szakasics Emese, Szép Milán, Gömböcz Zsófia, Egri László Fotó: Haladás VSE-Infraplan

A szombathelyiek magasan kiemelkedtek a mezőnyből; mindkét csapat nyolc győzelemmel és egy döntetlennel zárta a bajnokságot a döntetlent egymás ellen érték el. Végül az eggyel több, 32 pontot szerző, a rajtlistán negyedik, 1872 Élő-pontos átlaggal rendelkező II. csapat (Czupor Attila, Ugróczky Péter, Vida Krisztián, Szakasics Emese, Borhy Marcell, Horváth Soma) szerezte meg az első helyet, míg az 1946 átlagértékszámú, harmadik kiemelt HVSE I. (Egri László jr., Szukics Ádám, Szép Milán, Barasits Bálint, Gömböcz Zsófia, Csepeli Martin) lett a második. A MEVA Liga legeredményesebb játékosának Czupor Attila bizonyult 8,5 ponttal. Az öt százszázalékos mérleggel záró sakkozó közül három volt vasi: Vida Krisztián (6/6), Gömböcz Zsófia (6/6) és Csepeli Martin (3/3).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!