Sport

2015.02.12. 20:18

Dérivel továbbra is veretlen hazai pályán a Körmend

Egy remekül játszó és idegenben is kiváló dobóformát mutató Sopront győzött le a tartalékosa felálló Egis Körmend a 21. fordulóból elhalasztott mérkőzésen.

Németh Zsolt

A vendégeknél a Körmendet is megjárt Jermaine Thomas megállíthatatlannak tűnt, de hazai oldalon Marko Popadics vette fel vele a kesztyűt, és az ő utolsó negyedben dobott 22 pontjának is köszönhetően egy nagy iramú, sok pontot hozó találkozón született piros-fekete siker.

Egis Körmend – Soproni Sördögök 106–99 (19–28, 22–16, 28–25, 37–30)

Körmend, 2100 néző V: Györffy, Török, Tőzsér

KÖRMEND: WALKER 13/6, Burgess-, Ferencz 7/3, TÓTH N. 13/6, RICHARDS 31/6

Csere: POPADICS 29/15, LATINOVICS 13/6,

Vezetőedző: Déri Csaba

SOPRON: THOMAS 37/18, Edwards 9/3, BRISZOV 21/6, Tóth G.-, Poscsics 8

Csere: Dénes 4/3, Ruják A. 7/3, Takács 11/9, Trepák 2.

Vezetőedző: Sabáli Balázs

Az eredmény alakulása. 3. p.: 2-10. 9. p.: 17-28. 16. p.: 36-35. 19. p.: 39-41. 15. p.: 50-51. 18. p.: 57-65. 33. p.: 76-78. 38. p.: 90-90.

Kipontozódott: Takács, 40. p.

Török és Sonyák nélkül vágott neki a múlt szerdáról elhalasztott mérkőzésnek a Körmend.

A hangulattal nem volt probléma, ahogy néhány éve ez már megszokott ebben a párosításban. A szurkolótáborok szópárbajától kísérve a vendégek kezdtek jobban. Pontosabban és könnyedebb stílusban játszottak, míg a Körmendre inkább az erőlködés volt a megfelelő kifejezés. Bár néha sikerült közel lopózni, a negyedet kilenc pontos fórral zárta Sopron.

Másfél perc alatt négy pontig zárkóztak a hazaiak, Sabáli Balázs két időt. Picit megint ellépett a vendégcsapat, de a nagy kedvvel és jól kosarazó Tóth vezérletével a 16. percben már eggyel előrébb volt a Körmend. Latinovics második hármasával már négy volt az előny, de Takács is belőtte magát távolról. Az ő hármasainak köszönhetően hárommal nyerték a félidőt a Sördögök.

A folytatásban ott lihegett a Körmend a vendégek nyakán, de amikor lett volna esély a vezetés átvételére, a dobások kimaradtak. Thomas hatodik hármasa után Déri Csaba is úgy látta, hogy valamit tenni kell. Úgy tűnt, ez nem sikerül, de a negyed végén eltüntették a hatpontos hátrányt a piros-feketék, egálról indult az utolsó tíz perc. Latinovics 2+1-ével megint körmendi előnyt mutatott a tábla, aztán egy ide, egy oda, ez volt a sorminta. Thomast megirigyelve Boriszov is két triplát süllyesztett el, mínusz ötnél megint Déri Csaba kért időt. Nagy volt az iram, és a Körmend nem adta fel. Popadics hármasával megint kettő volt csak a hátrány, de négy perc sem volt hátra. Aztán a büntetőket is biztos kézzel dobó Popadics egyenlített, Richards kettese pedig megint a hazaiakat juttatta előnyhöz. Hiába volt a vendég erőgyűjtés, Popadics lekopírozta Thomas harmadik negyedbeli dobóteljesítményét, szórta triplákat. Másfél perccel a vége előtt hat pont volt az előny. Hiába faultoltak sorra a vendégek, Popadics rendre büntetett, és újabb hazai győzelemhez segítette csapatát.

Mestermérleg:

Déri Csaba: – Jó ilyen közönség előtt játszani, mint az a két tábor volt. Mi a hazai mezőny legerősebb hazai pályáját szeretnék kialakítani, így nekem is tetszik az ilyen játék és örülök győzelemnek is. Ugyanakkor ez a védekezés idegenben nagyon kevés lesz. Az emberfogással nem tudtunk a Sopron után menni, ezért álltunk át zónára. Ebben benne volt a veszély, hogy még jobb kinti dobásokkal eldönthették volna a meccset már a harmadik negyedben. Szerencsére nem így történt. Köszönjük a közönségnek a remek hangulatot!

Sabáli Balázs: – A nézők számára remek mérkőzés volt, látványos és pontban gazdag. Edzői szemmel inkább bosszantó. Sok olyan egyéni hibát vétettünk, amiből a Körmend távolról dobhatott, pedig ezeket szerettük volna minél inkább megakadályozni. A végjátékban három eladott labda megpecsételte a sorsunkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!