Sport

2015.02.13. 19:19

Lesz birkózó Magyar Nagydíj - egyeztettek a szövetség és a város vezetői

Szombathely – Elhárultak a bizonytalansági tényezők, eldőlt, hogy idén is megrendezik – március 7–8-án – a kötöttfogású Magyar Nagydíjat, Polyák Imre emlékversenyt az Arena Savariában.

Horváth Erika

Egészen szerdáig nem lehetett határozottan kijelenteni, hogy a hivatalos nemzetközi versenynaptárban is szereplő kötöttfogású birkózó Magyar Nagydíjat valóban megrendezik Szombathelyen március 7–8-án. Mint ismert, január 30-án kicserélődött a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) vezetősége, így most már az új grémiumnak kellett megegyezni a város vezetőivel a hogyan továbbról, illetve a nagyszabású rendezvény támogatásáról.

A szerdai napon érkezett el az egyeztetés ideje, amikor a város vezetőinél bemutatkozó látogatást tett Németh Szilárd, az MBSZ új elnöke. Itt volt vele az átadás-átvétel miatt még dolgozó igazgató, Gáspár Tamás is.

Egyeztetés. Balról: Koczka Tibor alpolgármester, dr. Puskás Tivadar polgármester, Illés Károly alpolgármester, Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. igazgatója, Gáspár Tamás, az MBSZ még munkában lévő igazgatója, Németh Szabolcs, az új elnök és Bacsa Péter alelnök Fotó: Benkő Sándor

– Természetesen szó volt a tervezett Golden Grand Prix-verseny szervezésének pillanatnyi állásáról is – számolt be a találkozóról Koczka Tibor alpolgármester. – A birkózó szövetség képviselői elmondták, eddig négy földrészről 25 ország versenyzői jelentkeztek az idei viadalra. A felek egyetértettek abban, hogy semmilyen akadálya sincs annak, hogy idén is jó színvonalon kerüljön megrendezésre a verseny, amelyet a város önkormányzata az idei évben is támogat. Egyben megerősítették, hogy Szombathely jó házigazdája volt az elmúlt egy évtizedben a nemzetközi birkózóversenynek. Mind a város, mind a szövetség vezetői kifejezték abbéli szándékukat, hogy akár már a jövő hónap elején aláírhatják azt a szerződést, melynek értelmében a következő években is Szombathely lehetne a verseny házigazdája.

A hosszútávú megállapodás kidolgozásával a verseny helyi szervezőjét, a Pannonsport Kft-t bízták meg – ezt már Kalmár Attilától, a cég ügyvezető igazgatójától tudtuk meg.

– Rendben folynak az előkészületek a csarnokkal és a szálláshelyekkel kapcsolatban is. A nevezések alapján úgy tűnik, hogy akár rekordot is dönthet a résztvevők száma – mondta Kalmár Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!