Sport

2015.04.11. 18:38

A bajnokesélyes ELTE vendégeként kapott ki a SZoESE

Budapest - A papírformának megfelelően kiadós vereséggel folytatta az amatőr NB I-es női kosárlabda-bajnokság felsőházi rájátszást a SzoESE-Sportiskola.

Tóth Gábor

ELTE-BEAC Újbuda-Szombathelyi egyetemi SE-Sportiskola 102-34 (26-6, 31-8, 26-7, 19-13). Budapest, 100 néző, amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, rájátszás az 1-8. helyért, vezette: Józsa, Vida.

ELTE, legjobb dobók: Reiner 28, Brixel 15.

SzoESE: Gusztafik 6/3, Czinder 10/6, Handler 2, Bicskei , Uszkai . Csere: Tóth T. 4, GYURICZA 7/3, Porpáczi 3, Konti 2, Boronkai . Edző: Kozma Tamás.

A találkozónak egyértelmű esélyesként futott neki a felsőházi rájátszásban még veretlen, bajnoki címért küzdő, bombaerős kerettel rendelkező házigazda a szombathelyiektől már az is szép eredmény, hogy kiharcolták a felsőházat.

Esélyeshez méltó játékkal nyitott az BEAC, gyors tempót diktált, agresszív kosárlabdával rukkolt elő, űzte-hajtotta ellenfelét és ahogyan arra számítani lehetett, nagyon gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát. A szombathelyiek sok labdát adtak el, nehezen kerültek helyzetbe, és talán egy kissé megilletődötten játszottak. Fordulás után azonban rendezte sorait a SzoESE, ekkor már mutattak szép dolgokat a vasi lányok is. De a házigazda a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt, kiválóan lepattanózott, remekül dobott (60 százalékos hatékonysággal támadta a gyűrűt). Az eredmény reális.

Kozma Tamás: - Tudom, hogy az eredmény nem tükrözi, de ez egy tisztes helytállás volt.

A következő, 6. fordulóban szombaton (18.00) az MTK-t fogadja a SZoESE.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!