Sport

2015.05.18. 13:12

A szombathelyi pilóta az élről fut neki a kamionos Európa-bajnokság hétvégi, olaszországi versenyének

Spielberg - A kamionos EB második, ausztriai versenyhétvégéjén mind a négy futamot megnyerte a Red Bull Ringen az Oxxo Racing-Axxyss Motorsport szombathelyi pilótája, Kiss Norbert.

Tóth Gábor

Történelmi sikert ért el a mögöttünk hagyott hétvégén az Oxxo Racing–Axxyss Motorsport versenyzője, Kiss Norbert az FIA Kamion Európa-bajnokság osztrák nagydíján: mind a négy futamot megnyerte, amire még nem volt példa sem a magyar csapat történetében, sem a szombathelyi pilóta pályafutásában – de még a sorozat történelmében is csak nagyon ritkán. Ráadásul Kiss Norbert megnyerte az időmérőket is, és új pályacsúcsot futott.

– Azt tudtam, hogy a kamionunk jó, a pálya fekszik nekünk Ausztriában, tehát egy szép eredmény reményében utaztunk a Red Bull Ringre. De négy futamgyőzelemre a legmerészebb álmaimban sem gondoltam – fogalmazott elégedetten a címvédő Kiss Norbert.

Kiss Norbert a dobogó tetején – négyszer ünnepelhetett a pilóta. Fotó: Oxxo Racing-Axxyss Motorsport

– Minden tökéletesen sikerült. A csapat remek munkát végzett, az autó tökéletesen működött. Mivel megnyertem a két időmérőt, így szombaton és vasárnap is az első helyről rajtoltam az első futamon; mindkettőt viszonylag simán nyertem. A második futamokat viszont – a fordított rajtsorrend miatt – mindkétszer nyolcadikként kezdtem. Ekkor már kellett küzdeni, csatázni, de mindkétszer jól jöttem ki az adok-kapokból – nem utolsó sorban azért, mert sikerült szombaton és vasárnap is jól elkapni a rajtot. A riválisokat is meglephettük, mert mindenki elismerte, hogy Ausztriában egyszerűen nem lehetett tartani minket. Remek erődemonstrációt tartottunk, de messze még a szezon vége, még nem nyertünk semmit. Biztos vagyok benne, hogy a legnagyobb riválisaink mindent el fognak követni azért, hogy közelebb férkőzzenek hozzánk, hogy megnehezítsék a dolgunkat. A hétvégén már Olaszországban, Misanóban folytatjuk a versenyzést. Ha nem is ilyen parádés eredményben reménykedem, de azért szeretnénk ismét jól teljesíteni – zárta szavait Kiss Norbert.

A 2015. évi FIA kamionos Európa-bajnokság állása két futam után: 1. Kiss Norbert (magyar) 145, 2. Jochen Hahn (német) 96, 3. Adam Lacko (cseh) 93, 4. David Vrsecky (cseh) 82, 5. Antonio Albacete (spanyol) 74.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!