Sport

2015.05.14. 17:01

Kezdődik a roncsderbibajnokság

Szombathely – A hagyományoknak megfelelően a 2015-ös roncsderbibajnokság is Szombathelyen kezdődik. A szezonnyitó futamnak vasárnap a Szabadidőközpont ad otthont.

Tóth Gábor

A 2015-ös bajnokságnak hét klub vág neki, a résztvevőkre hét futam vár – a mezőnyben természetesen ott vannak a két vasi egyesület, az Auto-Crash Szombathely SE, valamint az Autó Sport Klub Rum pilótái. A szezonnyitó futamnak idén is Szombathely ad otthont, vasárnap a Szabadidőközpontban bőgnek fel a motorok, több mint 60 autó versenyez a legkülönbözőbb kategóriákban (amatőrök is próbára teszik a tudásukat). A házigazda Auto-Crash vezetője, Pintér Endre is remek versenyt vár, hiszen elmondása, megérzése szerint a hosszú szünet után a pilóták ki vannak már éhezve a küzdelemre, és a legjobbak már a szezonnyitón bizonyítani akarnak a riválisoknak. A Szabadidőközpontot a szombathelyi klub tagjai kitakarították, rendbe rakták, a pálya minden szeglete belátható, és különböző programok várják az érdeklődőket, többek között lesz amerikai autók találkozója is. Szombaton este pedig a mezőny egy látványos tréleres felvonulással lepi meg a várost.

Program, 8.00: nevezés. 9.00: gépátvétel, szabadedzés, időmérő. 11.30: verseny. 18.00: eredményhirdetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!