Sport

2015.05.19. 14:03

Roncsderbis rajt: Benzingőz, remek hangulat, érmek

Szombathely – Nagy sikerrel, a Szabadidőközpontban rajtolt el a 2015-ös országos roncsderbibajnokság. Ráadásul szép vasi eredmények születtek.

Tóth Gábor

A vasárnapi, egész napos programot kínáló rendezvény alaposan megmozgatta a benzingőz szerelmeseit, ugyanis legalább 2500 drukker, érdeklődő követte figyelemmel a pályán zajló eseményeket a Szabadidőközpont domboldalából. A területet alaposan kitakarították, a pálya szinte miden szeglete belátható volt, a szpíker pedig élvezetes stílusban közvetítette az eseményeket – így a laikusok sem maradtak le semmiről. A mezőnyben természetesen ott voltak a házigazda Autó-Crash Szombathely SE, valamint a másik Vas megyei egyesület, az Autó-Sport Klub Rum pilótái is. A vasi roncsderbisek remekül szerepeltek, figyelemre méltó eredményekkel nyitották a szezont.

– Összesen 49 autó állt rajthoz vasárnap, de nevezés ennél jóval több volt, ugyanis volt olyan autó, amely több futamban is, olykor más pilótával versenyzett – árulta el Pintér Endre főszervező, az Autó-Crash vezetője. – A pályát igyekeztünk jól előkészíteni, folyamatosan locsoltuk, rendben volt a minősége, ezt jelzi, hogy egész nap mindössze két defekt akadt. A versenyzők, a versenybírók és a szurkolók részéről is csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. A nézőszámunk pedig úgy döntött rekordot, hogy velünk párhuzamosan zajlott az Iseum Rallye. Vagyis igenis van létjogosultsága a roncsderbinek Szombathelyen, Vas megyében. Éppen ezért megpróbálunk még egy futamot Szombathelyre hozni az idei szezonban.

Vasi dobogósok, szuperfutam: 1. Németh Frigyes (AC). Épített kategória: 1. Vendli Gábor (AC), 2. Tóth Péter (Rum). Széria nagy: 1. Németh Frigyes (AC). Széria közép: 1. Viszket Krisztián (Rum), 3, Németh Máté (Rum). Széria kicsi: 1. Berta Norbert (AC), 3. Korándi Balázs (AC). Lada: 2. Friss Imre (AC). Női: 2. Berkényi Csilla (Rum), 3. Dancs Gertrúd (AC). Ifi II.: 1. László Dávid (Rum). Ifi III.: 1. Németh Laura (Rum). Az összetett pontverseny állása: 1. Kustánszeg 30 pont, 2. Auto-Crash Szombathely SE 30, 3. Autó Sport Klub Rum 30. A 2. futam: június 14., Kustánszeg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!