Sport

2015.06.16. 17:15

Teke: Helytállás NBC Kupában és a bajnokságban

Répcelak - Negyedik szuperligás idényében sorozatban harmadszor lett bronzérmes a Répcelaki SE férfi tekecsapata, amely a nemzetközi NBC Kupában is harmadik helyet ünnepelhetett.

Horváth Erika

A répcelakiak újabb, immár harmadik bajnoki bronzérmét nem fenyegette veszély, de az előbbre lépésre nem volt esély.

– Mivel a Győr két játékossal erősített, a három helyett négy csapat pályázott az érmekre, ebből a szempontból kicsit nehezebbnek ígérkezett ez a szezon, mint az előző – kezdte Kiss Zsolt, a Répcelak edzője. – Bár az elején gondoltunk az ezüstre is, ez a terv szertefoszlott, amikor az egerszegiektől itthon simán kikaptunk, illetve Győrből vereséggel jöttünk haza. A harmadik helyünk viszont teljesen megérdemelt, hiszen szerényebb tudású csapatokkal szemben a győriekkel ellentétben mi nem hullajtottunk el pontokat. A játékosok közül Rudolf Balázst kell kiemelnem, aki itthon és idegenben is a legeredményesebb volt, ráadásul ő lett a répcelaki csapat első felnőtt válogatottja – és szerepelt is a vb-bronzérmes magyar együttesben. Most már elmondhatom, hogy több nagyobb csapat is szerette volna a soraiban tudni – jóval komolyabb feltételeket ajánlva –, de újra minket választott. Az előző szezonban nagy fejlődést mutatott Móricz Zoltán. és a csapatkapitányunkat, Pete Sándort is dicséret illeti – elsősorban a bajnokság második szakaszában mutatott teljesítményéért. Az ificsapatunk nyolcadik lett, mégsem vagyok csalódott. Amikor kiderült, hogy már nem kerülhetünk dobogóra, többször lehetőséget kapott a 11 éves répcelaki Varga Levente is. Megpróbálunk egyre több helyi fiatalt beépíteni.

A Répcelaki SE bronzérmes gárdája. Állnak (balról): Gosztola László, Rudolf Balázs, Farkas Imre, ifj. Móricz Zoltán, Kiss Zsolt edző. Elöl: Gombos Balázs, Pukler László, Pete Sándor, Vörös Milán. Fotó: Répcelaki SE

A Répcelaki SE immár harmadszor indult a harmadik számú európai kupában, az NBC Kupában. A 12. és 6. hely után Öhringenben 15 ország 25 csapata között sikerült dobogóra állni.

– Tavaly sem voltunk messze az éremtől, alig estünk el az elődöntőtől. Most viszont még a finálétól sem sok választott el bennünket. Nem volt szerencsénk az elődöntőben, a horvátok egyik játékosa éppen ezen a meccsen ért el új pályacsúcsot. A bronzmeccsen viszont velünk volt Fortuna; elsősorban Rudolf és Fodor jó finisével sikerült ledolgozni a macedónok előnyét, és két fával összfában is mi lettünk a jobbak. A játékosoknak és nekem is egy nagy álmunk vált valóra – a nemzetközi kupában is dobogóra állhattunk.

A hétvégén banketten ünnepli a nagyszerűen sikerült szezont a Répcelaki SE. De a szakosztályban nem ülnek a babérokon, már ki is alakult a 2015/2016-os szezon játékoskerete.

– A harmadik hely megtartása, vagy az előbbre lépés lesz ezúttal is a célunk. Egy nevét elhallgató vállalkozó segítségével sikerült leigazolnunk a csapatban kétszeres világbajnok Zapletán Zsombort Szegedről – fel kell tudnunk venni a versenyt a világ egyik legjobb játékosát, Kakuk Leventét megszerző győriekkel. Visszatér hozzánk a párosban ifjúsági világbajnok Ritter Tamás, aki tavaly szüneteltette a pályafutását, de előtte három idényt már játszott nálunk. Viszont nem kötöttünk új szerződést Babos Tamással és Fodor Szilárddal. Az ifiknél a soproni Pukler László sem nálunk játszik a jövőben, Gombos Balázs és Varga Levente mellé a városi bajnokságból igazoltunk egy tehetséges játékost, Bertha Martint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!