Sport

2015.06.11. 14:30

Vasi versenyzők a triatlon csapat ob-n

A klubcsapat országos bajnokságon és egyéni ranglistaversenyen a Kőszegi Triatlon és Úszóklub, valamint a SZoESE képviselte a Vas megyei triatlonsportot.

Horváth Erika

A csapat ob-n a csapattagoknak együtt kell teljesítenie a távot, és a harmadik célbaérkező ideje jelenti a csapat eredményét is. A kőszegiek utánpótlás1 kategóriájú lánycsapata – Gurisatti Jázmin, Pillisz Réka, Pósfalvi Dalma, Spanraft Liza és Varga Kitti – a várakozáson felüli negyedik helyezéssel debütált az ob-n, ahol 16 együttes ért célba. A fiúk – Schwahofer Balázs, Molnár Gábor, Nyul Marcell, Nyul Patrik – a 22 csapatos mezőnyből a tizedik helyet szerezték meg.

Versenyben a kőszegi lánycsapat. Elöl Pillisz Réka, mögötte Spanraft Liza, mögötte balról Gurisatti Jázmin, jobbra Pósfalvi Dalma (Fotó: Kőszegi Triatlon és Úszóklub)

Másnap az egyéni ranglistaversenyt rendezték – az egyetlen olyat, ahol az úszás medencében zajlik. A kőszegiek legjobbjai a gyermek kategóriában a fiúknál Schwahofer Balázs és Nyul Marcell voltak, előbbi 12., utóbbi 17. lett az 54 fős mezőnyben. A lányoknál (51 induló) Spanraft Liza 14., Gurisatti Jázmin 15. helyen fejezte be a versenyt. A serdülő korosztályban Molnár Gábor 19., a lányoknál Pillisz Réka a 18. helyen végzett. A szeniorok között két győzelmet is ünnepelhettek a vasiak: szenior férfi1 kategóriában a kőszegiek edzője, Hóbor Péter óriási futással esélyt sem hagyott ellenfeleinek, Mesterné dr. Temesi Zsuzsanna, a SZoESE versenyzője pedig a szenior női2-ben több mint két és fél perces előnnyel nyert aranyérmet. Vasi vonatkozású eredmény még, hogy lánya, Mester Dóra (PSN Zrt.) az elit nők között ezüstérmet szerzett.

Ezt megelőzően Káptalantótiban rendeztek duatlonversenyt. A rövidtávú ob-n (10 km futás, 40 km kerékpár, 5 km futás) szenior női2-ben Mesterné dr. Temesi Zsuzsanna második, szenior férfi3-ban dr. Koltai Miklós negyedik, Geröly Csaba hatodik (mind SZoESE), Schrőter Béla hetedik helyezést ért el. Simon J. Gábor a sprint távú ranglista versenyen szenior férfi2-ben harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!