Sport

2015.09.10. 16:09

Edzésben a SZoESE: Négy új játékost igazol a női kosárcsapat

Szombathely – Gőzerővel készül második amatőr NB I-es szezonjára a Szombathelyi Egyetemi Se-sportiskola női kosárlabdacsapata.

Tóth Gábor

– A tavalyinál erősebb bajnokságra számítok, sok komoly erőt képviselő gárda adta le a nevezését, valamint a 10 csapatot felvonultató nyugati csoportban négy budapesti klub van. É jól tudjuk, hogy a fővárosban erős utánpótlásképző műhelyekből lehet meríteni – fogalmazott Kozma Tamás, a Szombathelyi Egyetemi SE–Sportiskola amatőr NB I-es női kosárlabda-csapatának az edzője.

Két új szerzemény: Kovács Krisztin (balról) és Orsós-Bogdán Lívia (középen). Bicskei Flóra (jobbról) egy ideig nem játszik. Fotó: Unger Tamás

– Vagyis becsülettel kell dolgoznunk. A hét hetes felkészülési időszak elején járunk, 18 fős kerettel dolgozunk. Változott az állományunk. Öt fiatal csatlakozott hozzánk a Sportiskola U19-es csapatától, nekik elsősorban az egyetemi bajnokságban kell rutint szerezniük. A tavalyi keret három meghatározó játékosára sajnos nem számíthatok az előttünk álló szezonban: Handler Kinga hazaköltözött Székesfehérvárra, Konti Klára külföldre tart dolgozni, Bicskei Flóra pedig anyai örömök elé – mindent köszönünk nekik! Viszont beszámolhatok négy új játékosról. Orsós-Bogdán Lívia tapasztalt irányító-hátvéd, aki éveket játszott már a B csoportban, Tatáról érkezik hozzánk. Feigl Fanni Anna 191 cm magasra nőtt, ami jó előjel, ráadásul Sopronban nevelkedett. Kovács Krisztina 4-es poszton bevethető bal kezes játékos, a SMAFC csapatából igazoltuk, képzett, de meccshiánnyal küszködik. Simon Cintia egykori szombathelyi sportiskolás növendék hazatért győri középiskolás éveiből, rá hátvéd poszton számíthatok. Tulajdonképpen egy új csapatot kell felépítenünk. De bízom a lányokban, remekül dolgoznak – zárta szavait Kozma Tamás.

A SZoESE október 4-én, a Kanizsa vendégeként kezdi a 2015/2016-os bajnokságot. A szombathelyi lányok szeptember 19-én, szombaton egy saját rendezésű felkészülési tornán, a Polgár Béla Emléktornán lépnek pályára az Arena Savariában. A házigazda SZoESE mellett az osztrák UBI Graz és Kanizsai Vadmacskák SE gárdája lép pályára, mindenki játszik mindenkivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!