Sport

2015.09.28. 16:45

Teke NBC Kupa a Répcelaki SE-vel

Répcelak – Története során negyedszer szerepelhet a harmadik számú európai teketornán, az NBC Kupán a Répcelaki SE férfi tekecsapata.

Horváth Erika

Az idei tornának az ausztriai Ritzing a házigazdája szeptember 28. és október 3. között. Tizenhat országból verbuválódott a 24 résztvevő férficsapat (és 16 női) – nemzetenként legfeljebb kettő, nagyrészt saját bajnokságuk 3–4. helyezettjei. A Répcelaki SE az NBC Kupában tavaly felért a dobogóra, bronzérmes lett. A vasiak idén is a négy közé jutást célozzák meg. 

– A rajtlista alapján hat csapatot tartok esélyesnek a négy közé jutásra; a tavalyi győztes olasz Neumarktot, a világkupa-győztes német Bamberget, a horvát Medvescak Zagrebet, a két magyart, volt játékosunkat, Babos Tamást, valamint Brancsek Jánost is foglalkoztató osztrák KSV Wient, valamint a két magyar gárdát, a Répcelakot és a Győr-Szol TC-t – mondta az esélyekről Kiss Zsolt, a répcelakiak edzője.

– Erős a mezőny, a pálya sem könnyű, a szerencse is sokat számít, mégis, csalódás lenne, ha nem jutnánk az elődöntőbe. Szerencsére az idei verseny nagyon közel van – még a csapat sem alszik kint, mindennap ingázunk –, sok szurkolóra számítunk a helyszínen is. A ritzingi nyolcsávos pályán kedden, szerdán és csütörtökön rendezik a selejtezőket, egy-egy játéknapon ketten-ketten gurítanak minden csapatból. A hatfős együttesek összfája alapján a legjobb négy csapat vívhatja meg az elődöntőket (a többiek számára véget ér a verseny), szombaton pedig a vesztesek a bronzéremért, a győztesek az aranyért szállnak harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!