Sport

2015.10.14. 18:32

Hozta a papírformát a HVSE futsalcsapata: Magabiztos siker a kupa 2. fordulójában

Debrecen – A papírformának megfelelően a Swietelsky-HVSE NB I-es futsalcsapata sikerrel lépett túl az NB II-es Debrecen gárdáján a Magyar Kupa 2. fordulójában.

Tóth Gábor

Debreceni EAC–Swietelsky-Haladás VSE 3-11 (1-5).

– Debrecen, 100 néző, Magyar Kupa, futsalmérkőzés, vezette: Veres, Takács (Szilágyi).

HVSE: Gyimesi – Sipos, Gyurcsányi, Nagy T., Horváth P. Csere: Tyukász (kapus), Öreglaki, Vidák, Hajmási, Németh P., Molnár. Edző: Marcos Angulo.

Gól: Németh P. 5 (8., 16., 17., 33., 34.), Öreglaki (18.), Gyurcsányi (19.), Horváth P. (28.), Sipos (29.), Molnár (31.), Vidák (40.).

Németh Péter öt góllal vette ki a részét a győzelemből. Fotó: Unger Tamás

A hosszú, hétórás utazás után nehezen indult be a vasi gépezet, lassan, körülményesen fociztak a vendégek. Sőt, 1-1-es állásnál a hazaiak belelkesedtek. De a percek múlásával a szombathelyiek átvették az irányítást, és gyorsan lehűtötték a kedélyeket. Alig-alig volt a labda a debrecenieknél, sorra dolgozta ki a helyzeteket, nagy fölényben játszott a HVSE, és tulajdonképpen az első félidő végére el is döntötte a továbbjutás sorsát. Gyorsan kiütközött a csapatok között az osztálykülönbség. Marcos Angulo mester a második félidőben is szorgalmasan forgatta a csapatát, mindenkinek adott bőven játéklehetőséget. Ráadásul a hazaiak el is fáradtak, így nem tudták elkerülni a kiütéses vereséget.

Marcos Angulo: – Kijött a tudásbeli különbség, ilyen arányban is megérdemelten győztük le sportszerű, szimpatikus ellenfelünket. Németh Péternek külön gratulálok az öt góljáért!

A zsinórban négy győztes tétmérkőzést maga mögött tudó Haladásnak remek felkészülési állomás volt a debreceni kupameccs a Berettyóújfalu elleni hétfői (18.15) hazai, fontos rangadó előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!