Sport

2015.11.02. 19:01

Visszavágó előtt: a holland Groningent fogadja a Körmend

Körmend - Kedden 18 órától első hazai mérkőzését játssza az Egis Körmend kosárlabdacsapata a FIBA Európa Kupában – a holland Donar Groningen gárdáját fogadja.

Horváth Erika

Az 56 európai kosárcsapatot felvonultató FIBA Európa Kupa A csoportjában eddig csupán három mérkőzést játszottak. Ebből kettőn érdekelt volt az Egis Körmend: a holland Donar Groningen vendégeként 78-71-re, a belga Belfius Mons-Hainaut otthonában 103-70-re kapott ki. (A Donar hazai pályán 85-66-ra maradt alul a francia ASVEL Lyonnal szemben.) Visszavágó vár tehát a piros-feketékre, akik szombaton a magyar bajnokságban öt győzelem után Pakson elvesztették a veretlenségüket. Ez az NB I-et és a nemzetközi kupát is figyelembe véve azt is jelenti, hogy a Teo Csizmics vezette vasi csapat az utolsó négy meccséből hármat elbukott (a Sopront hosszabbításban győzte le). Vajon mennyire viselték meg a vereségek a csapatot?

Középen Ferencz Csaba csapatkapitány (15), balról Tóth Norbert, jobbról Wesley Channels  - túl kell tennie magát a csapatnak a fáradtságon (Fotó: Szendi Péter )

– Vállaltuk a nemzetközi szereplést, de ez nem ugyanaz a szint, mint a tavalyi EuroChallenge volt, hanem sokkal keményebb. Minden ellenfelünk nagyon erős, ott vannak a bajnokságuk élén – mondta Ferencz Csaba, a körmendiek csapatkapitánya. – Mindent megpróbálunk, de be kell vallanom, hogy fáradtak vagyunk. Pakson volt a holtpont, támadásban és védekezésben is lassúak voltunk, a játékunknak nem volt jó ritmusa. Kikaptunk, de tragédia nem történt, ez ilyen terhelésnél benne van a kalapban. Túl kell tennünk magunkat a vereségen, a fáradtságon, és jobban kell figyelnünk. A Groningent már ismerjük, nagyon erős csapat, minden posztra két hasonló képességű játékosa is van – tért át az előttük álló feladatra Ferencz Csaba. – Hollandiában az első félidőben nagy előnyt adtunk nekik. A másodikban visszakapaszkodtunk, de a végén már nem maradt erőnk arra, hogy fordítsunk is. Most nagyon fel kell kötni a gatyánkat és már az elejétől koncentrálni. Mindent meg is teszünk, hogy nyerjünk. Mert a Donar azért nem verhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!