Sport

2016.06.08. 13:05

Elrajtolt a 2016-os roncsderbi szezon

Szombathely - Remek vasi eredményekkel kezdődött el a Szabadidőközpontban az 2016-os országos roncsderbibajnokság.

Tóth Gábor

A hagyományoknak megfelelően Szombathelyen, a Szabadidőközpontban kezdődött a roncsderbis szezon. A házigazda Auto-Crash Szombathely SE vasárnap délutáni rendezvényén a bajnokságban szereplő mind a hat egyesület képviseltette magát - a vasi szurkolók az Autó Sport Klub Rum pilótáiért is szoríthattak. A szezon első erőpróbájára 65 nevezés érkezett, kereken 50 autó állt rajthoz. A nap folyamán jó kétezer érdeklődő volt kíváncsi a történésekre. Akiknek nem is kellett csalódniuk, ugyanis látványos előzésekben, beforgatásokban, borulásokban nem volt hiány.

Ladák gyűrik egymást - látványosra sikeredett szombathelyi különcsata. A későbbi győztes Nagy Dávid (695), a rutinos Friss Imre (657) és Grasanovics László (644) sem kíméli az autóját. Fotó: Németh Richárd

- Az év első versenyére mindig kettőzött bizonyítási vággyal érkeznek a versenyzők, most sem volt ez másként - állapította meg a szervező Auto-Crash Szombathely SE vezetője, Pintér Endre. - Színvonalas, harcos futamokat vívtak a pilóták. Az erőviszonyok pedig kirajzolódtak. Sokan érkeztek új építésű autókkal, többen kategóriát váltottak - izgalmas idény vár ránk. A versenyzők elégedettek voltak a szervezéssel, a pálya minőségével. A vasi versenyzők szépen teljesítettek, de közülük is ki kell emelni Pék Ferencet, aki két kategóriában is a legjobbnak bizonyult.

Vasi érmesek, ifi II.: 2. Suborits Regina (Rum). Amatőr: 2. Kovács Szabolcs (Szombathely), 3. Szijjártó Károly (Szombathely). Épített: 2. Vendli Gábor (Szombathely), 3. Tóth Péter (Rum). Lada: 1. Nagy Dávid (Szombathely), 2. Suborits Péter (Rum), 3. Bor Gergő (Szombathely). Széria kicsi: 1. Pék Ferenc (Szombathely), 2. Korándi Balázs (Szombathely), 3. Kenesei Gábor (Szombathely). Széria közép: 2. Berta Norbert (Szombathely), 3. Tóth Szabolcs (Rum). Széria nagy: 1. Pék Ferenc (Szombathely), 3. Pintér László (Szombathely), 3. Németh Frigyes (Szombathely). Női: 2. Dancs Gertrúd (Szombathely), 3. Suborits Dorottya (Rum). Szuperfutam: 2. Pék Ferenc (Szombathely), 3. Németh Péter (Szombathely). Szerelőfutam: 1. Suborits Viktória (Szombathely), 2. Gyócsi Tamás (Szombathely), 3. Bertók Péter (Szombathely).

A következő futam június 19-én, Kustánszegen lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!