Sport

2016.09.18. 18:40

Megye I: A hosszabbításban nyert a Rum – Csak a celliek győztek két góllal

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 5. fordulója izgalmas meccseket hozott.

Pum András

KISWIRE Szentgotthárd-Kemenesalja 1-0 (0-0)

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Bedi.

Szentgotthárd: Soós - SÜTŐ B. (Muszka), KURUCZ, Kovács P., Merkli - Vass G. (Burka), SIPOS G., NAGY O., NYÁRI O. - Düh (Bugán), Kovács G. Edző: Heiter László

Kemenesalja: NAGY SZ. - Balogh D., BOGNÁR, ERDÉLYI, Laki - KÓBOR, Németh P. (Őri), Berecz, Szalay - Domján, Németh R. (Mendl). Edző: Hegyi László

Gólszerző: Nagy O.

Már az első perctől kezdve támadólag léptek fel a hazaiak, és a magabiztos labdatartás mellett próbálták megszerezni a vezetést. A vendégvédelem remekül állta a sarat. Két hazai ziccert követően a Kemenesalja is veszélyeztetett előbb egy átlövéssel, majd egy pontrúgással. A nyílt, élvezetes mérkőzésen aztán a 61. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes. A gólnak, valamint a felhőszakadásnak köszönhetően felpezsdült a találkozó. Azonban több gól nem született, így egy rendkívül sportszerű mérkőzésen győzte le a Szentgotthárd szimpatikus ellenfelét.

Király SZE-Körmendi FC 1-2 (1-1)

Szombathely, 200 néző, vezette: Vass.

Király: MESTER - KISS K., FAZEKAS, KISS B., HEGEDŰS - SÁSDI, HUJBER, TAKÁCS P. (Janzsó), SZALAY (Nemes) - NÉMETH D. (Szabó Z.), HUJBER. Edző: Hajmási Milán

Körmend: Szabó - Varga A., Kósik, Nagy T. (Nyári), Takács M. - Niksz, Balikó, Török, Horváth P. (Czimber) - Sipos, Makai. Edző: ifj. Molnár Károly.

Gólszerzők: Hegedűs, illetve Takács M.

A hazai csapat célja az volt, hogy meglepjék a listavezetőt, és ezt a találkozó nagy részében tökéletesen megvalósították. Már az első félidőben az eltervezettnek megfelelően remekül védekeztek a szombathelyiek. Igyekeztek a széleket jól zárni, a reteszt pedig nem tudták feltörni a vendégek. Ráadásul egy szerencsés találattal a vezetést is megszerezte a Király SZE. A bajnokaspiráns hiába birtokolta többet a labdát, meddő volt a mezőnyfölénye. Egészen a 31. percig, amikor pontrúgást követően egalizált a Körmend. A második játékrészben is remekül védekezett a hazai csapat, és veszélyes kontrákat is vezettek, azonban ezek rendre kimaradtak. A hosszabbításban aztán jött a feketeleves, hiszen Takács Márton a 94. percben lőtt góljával mentette meg csapatát a pontveszteségtől. A mérkőzés egészét tekintve a döntetlen igazságosabb lett volna.

Jánosháza-Vasvár 2-1 (0-0)

Jánosháza, 150 néző, vezette: Takács R.

Jánosháza: GADAVICS - Simon M., TÓTH L., MEGYESI, Szabó M. - Dénes, Pintér (Csonka), Orosz, Szabó T. (Vincze) - MARSAI (a mezőny legjobbja) (Szabó J.), Vágusz A. (Vágusz P.). Edző: Kelemen Kornél.

Vasvár: Sály - Hajas, Bíró, Horváth A., Molnár B. - Bakos, Vincze K. (Dézsi), HORVÁTH Á., ELEKES - Schermann, Czövek. Edző: Konrád Péter

Gólszerzők: Marsai 2, illetve Schermann.

Szép számú közönség előtt csapott össze a Jánosháza és a Vasvár. A csapatok közt nem volt akkora különbség, mint amilyet a tabella mutatott, hiszen rendkívül agresszív letámadással okozott kellemetlen pillanatokat a vendégegyüttes. A kapuk csak elvétve forogtak veszélyben, pedig a közönség jobb második félidőben reménykedett. A hazai együttes lényegében öt perc alatt eldöntötte a találkozót. Marsai előbb szabadrúgásból vette be a kaput, majd egy szenzációs egyéni megoldással növelte a Jánosháza előnyét. Ezután magasabb sebességre kapcsolt a Vasvár, és a letámadásuk eredményeképp szépítettek is. A hajrában aztán magassági fölényét szerette volna kihasználni a vendégegyüttes, azonban nem sikerült egalizálni. Egy nem túl magas színvonalú első félidőt követően, élvezetes második játékrészt produkáltak a csapatok. A hazai győzelem ellenére döntetlen színezetű volt a találkozó.

Schott Lukácsháza-Rábapaty 2-2 (0-1)

Lukácsháza, 150 néző, vezette: Magyar.

Schott Lukácsháza: Fabsitz - Szentkúti, Gugcsó, Németh P., Baranyai (KOVÁCS ZS.) - Szabó C. (Neubauer), NÉMETH R., Kovács D., Gombás - Tar (Szlávich), Czeglédi (NÉMETH CS.). Edző: Komálovics Balázs, Kratochwill Zoltán.

Rábapaty: Király T. - Király Zs. (Németh B.), Piros, CSUPOR, Tóth R. (Király L.) - Gallen (Németh K.), Fehér (Németh Á.), SZABÓ A., Dugovics (Kovács T.) - DOVÁNSZKI, BAJNOK. Edző: Enzsöl Gábor.

Gólszerzők: Németh R., Németh Cs., ill. Csupor, Dovánszki.

A hazai védelem 15 perc alatt eldönthette volna a mérkőzést a Rábapaty javára. A vendégcsapat azonban három lehetőségből csak egyet használt ki. Tizenegyesüket Fabsitz bravúrral védte, majd nagy ziccerben kapufát rúgtak. A Lukácsháza negyedóra után kezdett éledezni, átvette a játék irányítását, és veszélyes lövésekkel jelezte, hogy nem adja fel a mérkőzést. A második félidőben mindent egy lapra feltéve rohamoztak a hazaiak, melynek eredményeképpen a 61. percben Németh góljával, majd a 79. percben Németh R. zseniális szabadrúgásával megfordították a mérkőzés állását (2-1). A 86. percben baloldali pontrúgást követően az üresen hagyott Csupor fejelt a hálóba, ezzel kialakítva a végeredményt (2-2). A két ellentétes félidő alapján igazságos eredmény született.

Egyházasrádóc-Rum 1-2 (1-1)

Egyházasrádóc, 120 néző, vezette: Németh T.

Egyházasrádóc: Bali - Krajczár (Simon), LŐDI, Vilics, Németh M. (Molnár I.) - Budai, Molnár L. (Mészáros), Kazinczki, Tóth M. (Takács) - László, Balogh A. Edző: Simon Attila.

Rum: Busi - Leitgeb, Koronczai, Csernák, Kontics (Ivic) - Tóth M., Kovács B., Papp B. (Iker), Molnár R., - Bősze, Somogyi. Edző: Pup András.

Gólszerzők: Lődi, illetve Kovács B., Somogyi (11-esből). Kiállítva: Balogh A., Takács (mindkettő Egyházasrádóc).

Lendületesen, jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat, a vendégek jobbára védekeztek, aztán az első támadásukat meglepetésre a 15. percben gólra váltották. A találat megfogta a hazaiakat, ám hamarosan magukhoz tértek, egyenlítettek, s a félidő hátralévő részében fölényben játszottak. A második félidőben is az egyházasrádóciak irányították a játékot, több kecsegtető lehetőségük is akadt. A rumiak várták a megfelelő alkalmat, ami a hosszabbításban jött el. Egy véleményes tizenegyessel a Rum megnyerte a meccset. Ha kis szerencsével is, de lelkes játékukkal három ponthoz jutottak. Valamennyi rumi futballista jó teljesítményt nyújtott.

Vép-Kőszeg 2-3 (0-2)

Vép, 150 néző, vezette: Mónos.

Vép: Bezdi B. - Joó, Wágner, Balikó, Varga O. - Török, Kovács D., Bezdi Sz., Vincze, - Vajda, Illés. Edző: Takács Csaba.

Kőszeg: Táncsics - Sándor, Molnár Cs., Molnár Z., Hankó - Varga B., Réti, Őri G., Rácz - Máthé , Gőcze. Játékos-edző: Táncsics András.

Gólszerzők: Illés (11-esből), Balikó, illetve Máté, Molnár Cs., Varga B.

Az első percben a hosszú saroknál érkező Máté a hálóba fejelt (0-1). A Vép irányította a játékot, de Táncsics kétszer bravúrral védett. A 46. percben egy kapuskirúgásnál Joó melléfejelt a labdának, Molnár pedig értékesítette a ziccert (0-2). Szünet után egy más szellemű hazai csapat jött ki, büntetőből Illés szépített (1-2). Támadásban maradt a vépi csapat, a 65. percben Balikó 20 méteres szabadrúgásból a kapuba tekert (2-2). Majd egy 25 méteres szabadrúgásból a vendégek is betaláltak. Ment előre a hazai csapat, de igazán nagy helyzete nem volt, a szurkolóik által támogatott kőszegiek őrizték előnyüket. Küzdeni tudásból jelesre vizsgázott a vendéggárda, amelyben valamennyi játékos jó teljesítményt nyújtott.

Uraiújfalu-Vasi Opus-Nádasd 1-1 (1-1)

Uraiújfalu, 150 néző. vezette: Tolnay.

Uraiújfalu: Horváth B. - Belegrai, Gönczöl, Princzes, Hajas - Gallen, Keszei (Dobány), Döbrönte, Varga Zs. - Szakál M., Farkas A. (Lónai). Edző: Dobány Gábor

Vasi Opus Nádasd: Esztergályos - Horváth G., Podlaviczki, Azanger, Szakály - Horváth A. (Biczó), Balázs, TAKÁCS Á., Zsoldos - Takács M. (Csenterics T.), CSENTERICS J. Játékos-edző: Csenterics János

Gólszerzők: Varga Zs., ill. Csenterics J. Kiállítva: Varga Zs.

A kezdeti idegeskedés után gyors gólváltással jelezték a résztvevők, bizony komolyan vették a találkozót. Ezzel pedig el is lőtték a csapatok a puskaporukat, mert a félidő közepétől közepes iramú találkozóval rukkoltak elő a felek. Szünet után sem változott sokat a játék képe, inkább a mezőnyben folyt a küzdelem, bár a kapufát mindkét együttes eltalálta. Gyenge színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

Szombathelyről Hajmási Milán, Celldömölkről Gasztonyi Csaba, Jánosházáról Kelemen Kornél, Lukácsházáról Komálovics Balázs és Körmendi Fanni, Vépről Németh Attila, Egyházasrádócról Bali László, Uraiújfaluból Gombás Béla, Szentgotthárdról Heiter László tudósított.

1. Körmend 5 5 0 0 17- 2 15

2. Celldömölk 5 4 1 0 17 -4 13

3. Szentgotthárd 5 4 0 1 12 -2 12

4. Rábapaty 5 3 1 1 12 -6 10

5. Jánosháza 5 3 1 1 8 -5 10

6. Lukácsháza 5 3 1 1 7 -6 10

7. Rum 5 3 1 1 8 -10 10

8. Répcelak 5 3 0 2 8 -6 9

9. Egyházasrádóc 5 2 1 2 8 -8 7

10. Király SZE 5 1 1 3 6 -10 4

11. Kemenesalja 5 1 1 3 5 -11 4

12. Kőszeg 5 1 1 3 4 -10 4

13. Vép 5 1 0 4 7 -10 3

14. Uraiújfalu 5 0 2 3 3 -10 2

15. Nádasd 5 0 1 4 3 -14 1

16. Vasvár 5 0 0 5 3 -14 0

HAMAR ELDŐLT A CELLI RANGADÓ

Celldömölki VSE-Répcelaki SE 3-1 (1-0)

Celldömölk, 150 néző, vezette: Szvorda.

Celldömölk: Heiner - Vajda (Lempeg), VARGA J., BODOR, VIRÁG - Enyingi Ma. (Dobson), POTYI (Györkös), SZUH, ENYINGI MÁ. - Győrvári (Németh J.), PIRI. Edző: Koman Vladimir.

Répcelak: Gyécsek - Tamási, Tóth D., Németh G., Ambrus - Kiss T. (Szabó B.), Harkai, Balikó, Tóth Dá. (Möslinger) - Csordás, Jordán (Farkas). Játékos-edző: Balassa Péter.

Gólszerzők: Potyi, Enyingi Ma., Szuh, ill. Möslinger.

Már a mérkőzés elején magához ragadta a kezdeményezést a Celldömölk, a Répcelak biztonságos védekezésből indított kontrákkal kísérletezett. Az elhibázott helyzetek után a celliek a 15. percben megszerezték a vezetést, Enyingi Marcell futott el az alapvonalig, bal oldali beadását Szuh lőtte a kapuba (1-0). Támadásban maradtak a hazaiak, gyorsan járatták a labdát, több helyzetet is kidolgoztak. A vendégkontrák hatástalannak bizonyultak.

A második félidő elejét nagyon megnyomta a Celldömölk, az 51. percben egy szöglet után Enyingi Marcell 10 méterről kapásból perdített a bal alsó sarokba (2-0). Öt perc múlva szintén egy szöglet után a kifejelt labdát Potyi 20 méterről, kapásból a jobb sarokba bombázta - szépségdíjas gól volt (3-0). Biztos előnyük birtokában a hazaiak kicsit visszavettek a tempóból, így a vendégek feljebb merészkedtek. Ez viszont kedvezett a celldömölki kontráknak, ám a vendéglátók sorra hagyták ki jobbnál jobb helyzeteiket. Eközben a Répcelak egyetlen kapura lövéséből szépített: Csordás ívelt be egy bal oldali szabadrúgást, a kipattanó labdát Möslinger értékesítette: 3-1.

A pörgősen futballozó Celldömölk teljesen megérdemelten nyert a kapura veszélytelen Répcelak ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!