Sport

2016.10.02. 18:45

Megye I: Bezdi-Illés parádéval nyert a Vép

A megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában megszerezte első győzelmét az Uraiújfalu. Döntetlenre végződött a Cell-Rábapaty rangadó.

Pum András

Király SZE - Jánosháza VSE 2-3 (2-1)

Szombathely, 100 néző, vezette: Szabó Z. I.

Király: Mester - Bődi (Németh B.), KISS B., Janzsó (Fazekas), Hegedűs - Sásdi, HUJBER B., Szalay, NÉMETH D. (Nemes) - Hujber G. (Szabó Z.), KISS K. (Takács P.). Edző: Hajmási Milán

Jánosháza: Kovács K. - Laczi (Vágusz P.), Lendvai, Megyesi, Szabó M. - Simon M., OROSZ, Szabó T., Vincze - Marsai (Csonka), VÁGUSZ A. Edző: Kelemen Kornél

Gólszerző: Kiss K., Kiss B., illetve Vágusz A. 2, Laczi. Kiállítva: Sásdi.

A kezdeti tapogatózást követően a hazaiak irányították a találkozót, és a 25. percben a vezetést is megszerezték. A hazai szurkolók legnagyobb örömére a folytatás is ígéretesnek mutatkozott, hiszen Kiss Balázs megduplázta a szombathelyi előnyt. Hogy ne legyen felhőtlen a hazai boldogság, Vágusz Arnold hűtötte le a kedélyeket: 2-1-es szombathelyi vezetés birtokában vonulhattak öltözőbe a csapatok. A második játékrész elején Sásdi jutott a kiállítás sorsára, ezt pedig kihasználta a Jánosháza, és azonnal kiegyenlített. Bár a hazaiak a létszámbeli különbség ellenére mindent megtettek a győzelemért, a győztes találatot a vendégek szerezték Vágusz révén, aki remek formában van az idei bajnokságot tekintve. A vereségért csak magukat okolhatják a hazaiak, hiszen döntetlen állásnál büntetőt hibáztak. A küzdelmes találkozón kis szerencsével nyert a Jánosháza, de úgy is lehetne fogalmazni, egy Vágusszal bizonyultak jobbnak a vendégek.

Schott Lukácsháza SE- Körmendi FC 1-5 (0-3)

Lukácsháza, 200 néző, vezette: Bereczky.

Schott Lukácsháza: Fabsitz - Czeglédi (Szalai), Kovács Zs., Németh P., Baranyai - Szabó C., Németh R., Kovács D., Gombás (Neubauer) - Tar (Naisz), Németh Cs. Edző: Kratochwill Zoltán, Sántha Szilárd.

Körmendi FC: Szabó Gy. (Báger) - Varga Attila, NAGY T., Horváth P., Takács M., NIKSZ, BALIKÓ, Török - Czimber (Nyári), Sipos, MAKAI. Edző: ifjabb Molnár Károly

Gólszerzők: Neubauer, ill. Varga A., Niksz, Makai, Sipos, Németh R. (öngól).

A tartalékosan felálló hazai csapat ellen az első perctől nagy fölényben játszó vendégcsapat gyorsan eldöntötte a három pont sorsát. 3-0-s körmendi előnnyel tértek a csapatok pihenőre. A második játékrészben a Lukácsháza nyíltabb játékot vállalt fel, ezáltal mezőnyben teljes mértékben egyenrangúnak bizonyultak. Az 5-1-es végeredmény reális, a jobb játékerőt képviselő vendégcsapat megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

Vép VSE-Vasi Opus-Nádasd KSE 5-1 (1-1)

Vép, 150 néző, vezette: Hittaller.

Vép: Bezdi B. - Kovács D., Wágner R., Joó, Varga O. (Koszokovits) - Auer (Pócza), Dancs, Bezdi Sz., Markó (Beke P.) - Vajda (Beke K.), Illés (Kiricsi). Edző: Takács Csaba.

Nádasd: Esztergályos - Horváth G. (Szakály), Podlaviczki, CSENTERICS J., Cser - Horváth A., Balázs, Takács Á., Zsigmond - Zsoldos (Csenterics T.), Takács M. (Biczó). Játékos-edző: Csenterics János.

Gólszerzők: Bezdi Sz. (2), Illés (2), Vajda, ill. Balázs.

Az első negyedóra meddő hazai fölénnyel telt, a Nádasd okosan hátul járatta a labdát. Aztán a vendégek szabadrúgáshoz jutottak, a kapusról kipattanó labdát Balázs két méterről a hálóba vágta, A gól jót tett a hazai együttesnek, egy kicsit felpaprikázta őket, és egy szép támadás után Auer passzát Illés váltotta gólra. A második félidőben a Vép nekiugrott ellenfelének, hat perc alatt három szép gólt szerzett, Bezdi, Illés, majd ismét Bezdi talált be: 4-1, eldőlt a meccs. Ezután is támadásban maradt a hazai csapat, a 62. percben Markó gyönyörű jobb oldali beadását Vajda vágta a hálóba. A második félidőben mutatott játékával rászolgált a három pontra a szimpatikus vendégcsapat ellen. Bezdi-Illés parádéval nyert a hazai gárda. A Vép valamennyi játékosa jó teljesítményt nyújtott.

Egyházasrádóci SE-Kőszegi FC 2-1 (1-0)

Egyházasrádóc, 100 néző, vezette: Marácz.

Egyházasrádóc: Bali - Krajczár, Lődi, Vilics, Németh Martin - Molnár L., Németh Marcell (Budai), Kazinczki, Tóth M. (Molnár I.) - László, Mészáros (Simon A.). Edző: Simon Attila.

Kőszeg: Táncsics - Molnár Cs., Varga B. (Réti), Hankó (Biegner), KERESZTES (Őri G.) - Marti R. (KOVÁCS A.), Gőcze (Major), Toldi, Molnár Z. - RÁCZ, Máthé. Játékos-edző: Táncsics András.

Gólszerzők: Simon A., Németh Marcell, ill. Németh Martin (öngól). Kiállítva: Molnár Cs.

A mérkőzés eleje a csúszós pályával való ismerkedés jegyében telt el, a 10. percben egy szép akció végén megszerezték a vezetést a rádóciak. A félidő hátralévő részében is inkább a hazaiak irányítottak, de a kapuk egyik oldalon sem forogtak veszélyben. A második félidőre harcosabb Kőszeg jött ki, amely főleg pontrúgásokból veszélyeztetett. Fellazuló védelmük mellett a hazaiak több kecsegtető helyzetet is elhibáztak. Az utolsó percekre felpörgött a meccs, egy szabadrúgás után öngóllal egyenlítettek a kőszegiek. Ám volt válaszuk a hazaiaknak, a 90. percben Molnár beadását Simon fejelte a hálóba. Brusztolós, közepes színvonalú meccsen nyert az Egyházasrádóc.

Rum KSC-Kemenesalja FC 4-1 (3-0)

Rum, 120 néző, vezette: Héra.

Rum: Busi (Tarr) - Iker, KORONCZAI, Csernák (Ivic), KONTICS (Dávid) - TÓTH M., KOVÁCS B., Papp B. (Sipos), Molnár R., - Bősze (Horváth D.), Somogyi. Edző: Pup András, Somogyi Gábor.

Kemenesalja: Nagy Sz. - Veszprémi (Dobson), Erdélyi, Domján (Mendel), Németh P. - KÓBOR, Bognár, Balogh D., Berecz - Szalay (Smidéliusz), NÉMETH R. Edző: Hegyi László.

Gólszerzők: Bősze, Kovács B., Tóth M., Kontics, ill. Kóbor.

A rumiak a Magyar Kupa-vereség miatt revansot szerettek volna venni. Ennek megfelelő szellemben kezdték a mérkőzést, és húsz perc alatt eldöntötték a találkozót. A hazaiak jóval magasabb sebességi fokozatban futballoztak vendégeiknél. Szünet után tekintélyes, háromgólos előnyük birtokában túlságosan is megnyugodtak a hazaiak, a vönöckiek játszottak jobban, és sikerült is szépíteniük. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték folyt, vendéglehetőségekkel. Aztán Kovács megadta a kegyelemdöfést. A rumi csapat folytatta tavasz óta tartó remek szereplését.

KISWIRE Szentgotthárd VSE-Répcelaki SE 0-1 (0-0)

Szentgotthárd, 100 néző, vezette: Fischer A.

Szentgotthárd: Soós - Merkli (Burka), KURUCZ, Kovács P., Sütő (Somogyi) - KOVÁCS G., VASS G., SIPOS, Nagy O. - Nyári (Muszka), Kovács T. (Bugán). Edző: Heiter László

Répcelak: Gyécsek - Kiss T. (Farkas), Tóth Do., BARANYAI, Ambrus - TAMÁSI, SZABÓ B., Balikó B., Harkai - Tóth Dá. (Möslinger-Farkas), CSORDÁS. Játékos-edző: Balassa Péter

Gólszerző: Szabó B.

A találkozót a vendégek kezdték jobban, majd a hazaiak is szép támadásokat vezettek. Élvezetes és látványos megoldásokkal teletűzdelt összecsapást láthatott a közönség. A második félidő elején Szabó Bence használta ki a szentgotthárdi védelem megingását. A gól alaposan felpörgette a labdarúgókat, de hiába nőtt ellenfele fölé a hazai csapat a második félidőben, nem sikerült egalizálni az eredményt. Egy nagyon jó iramú, látványos mérkőzésen sikerült győzedelmeskednie Balassa Péter együttesének. A szerencsésebb csapaté lett a három pont.

Uraiújfalu SE-Vasvár VSE 3-2 (2-1)

Uraiújfalu, 100 néző, vezette: Bedi.

Uraiújfalu: Horváth B. - Belegrai, Gönczöl, Szakál (Lónai), Hajas (Princzes) - Gallen, DÖBRÖNTE, Varga Zs., Keszei - Lőrincz (Farkas A.), Széles. Edző: Dobány Gábor.

Vasvár: GYÖNGYÖSI (a mezőny legjobbja) - Hajas, Bíró, Horváth A., Réfi - Bakos, Vincze, Elekes, Schermann - Szekeres, Horváth Á. Edző: Konrád Péter.

Gólszerzők: Szakál, Döbrönte, Keszei, illetve Horváth Á., Réfi.

Az elszánt csapatok rögtön a találkozó elején egymásnak estek. Két hazai kimaradt helyzetre góllal felelt a vendéggárda. A bekapott találat kicsit megfogta a hazaiakat, akik a félidő hajrájára találtak magukra, majd fordították meg az eredményt. A második játékrészben végleg eldönthették volna a találkozót a hazaiak, de Gyöngyösi földön túli bravúrokkal életben tartotta a vasvári együttest. A hajrában aztán sikerült kozmetikázni a különbséget, de a vendégek pont nélkül utazhattak haza.

Gyenge színvonalú mérkőzésen a helyzeteivel jobban sáfárkodó csapat nyerte az összecsapást.

Szombathelyről Hajmási Milán, Celldömölkről Gasztonyi Csaba, Lukácsházáról Komálovics Balázs, Egyházasrádócról Bali László, Rumból Pup András, Vépről Németh Attila, Szentgotthárdról Heiter László, Uraiújfaluból Gombás Béla tudósított.

1. Körmend 7 7 0 0 28 -3 21

2. Celldömölk 7 5 2 0 21 -7 17

3. Rum 7 5 1 1 14 -11 16

4. Répcelak 7 5 0 2 12 -7 15

5. Rábapaty 7 4 2 1 16 -9 14

6. Jánosháza 7 4 1 2 12 -9 13

7. Szentgotthárd 7 4 0 3 12 -7 12

8. Lukácsháza 7 3 2 2 10 -13 11

9. Egyházasrádóc 7 3 1 3 10 -15 10

10. Vép 7 3 0 4 15 -12 9

11. Király SZE 7 1 2 4 10 -15 5

12. Uraiújfalu 7 1 2 4 7 -15 5

13. Kőszeg 7 1 1 5 5 -14 4

14. Nádasd 7 1 1 5 8 -19 4

15. Kemenesalja 7 1 1 5 7 -18 4

16. Vasvár 7 0 0 7 6- 19 0

0-2-ről állt talpra a Rábapaty

Celldömölki VSE-Rábapatyi KSK 2-2 (2-0)

Celldömölk, 200 néző, vezette: Boda.

Celldömölk: Bíró - Vajda, Varga, Bodor, Györkös - Dobson (Németh J.), Potyi, Gorácz (Büki), Virág - Piri (Czöndör), Ódor (Lempeg). Edző: Koman Vladimir

Rábapaty: Király T. - Király Zs. (Dovánszki), CSUPOR, Piros, BALHÁSI - DUGOVICS, Gallen (Németh K.), Szabó A., FEHÉR (Kovács T.) - Király L., BAJNOK (Németh Á.). Edző: Enzsöl Gábor

Gólszerzők: Györkös, Dobson, illetve Bajnok, Dovánszki.

Három pont és egyetlen hely - ennyi választotta el a fordulót megelőzően a Celldömölk, valamint a Rábapaty csapatát. A hamisítatlan rangadó szép számú közönséget vonzott a városi sportpálya mellé, ahol már az első percektől kezdve irányította a mérkőzést a hazai együttes. A helyzetek után aztán a félidő közepére a vezetést is megszerezte Koman Vladimir csapata. Először Györkös talált be, majd öt perccel később Dobson növelte a celli
előnyt. A rábapatyi gárda hősiesen védekezett, és igyekeztek kontrákból zavart okozni több-kevesebb sikerrel.

A második játékrész elején kicsit bealudtak a hazaiak, így szépítettek a vendégek Bajnok révén. Bár egyetlen találatra felzárkózott a Rábapaty, több helyzetet továbbra is a Celldömölk dolgozott, majd hagyott ki. A sok kihagyott ziccer aztán megbosszulta magát, mert néhány perccel a vége előtt egalizált a vendégegyüttes.

A találkozó így igazságos pontosztozkodással zárult, amelynek inkább a Rábapaty szimpatizánsai örülhettek, hiszen a második félidőben mutatott lelkesedésükkel felülmúlták a hazai gárdát. A Körmend győzelmének köszönhetően tovább nőtt az éllovas és a második helyezett Celldömölk között a különbség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!