Sport

2016.11.15. 16:15

Jön az éllovas - Francia ellenfelet fogad a Körmend

A FIBA Európa Kupában az ötödik kört rendezik a héten, amelyben az Egis Körmend a négy győzelemmel álló, csoportelsőségre esélyes BCM Gravelines Dunkerque együttesét fogadja. A francia csapat elleni találkozó szerdán, 18 órakor kezdődik.

Németh Zsolt

A piros-feketék két győzelemmel és két vereséggel a csoport második helyén várják az utolsó előtti fordulót. A belga Limburgot oda-vissza legyőzték, ezzel megteremtették az esélyt a továbbjutásra. Erre még a holland Groningennek van reménye, de a két rivális az utolsó fordulóban Körmenden csap össze. Ha Ferenczék legyőzik a franciákat, akkor egy hét múlva a legminimálisabb győzelem is elég a hollandok ellen a továbbjutáshoz. Amennyiben most nem nyerne a csapat, akkor a jövő héten ötnél több ponttal kell győzniük Teo Csizmics tanítványainak ahhoz, hogy történelmet írjanak. Mert a második körbe lépés azt jelentené. Igaz, a Körmend a 90-es években többször is továbbjutott az Európa Kupa első köréből, de a sorozatok újraszervezése óta ez még nem sikerült. Sem a korábbi EuroChallenge-ben sem a mostani FIBA Europe Cup-ban. Most viszont saját kezükben van a sorsuk, és akár az utolsó meccs megnyerése is elég lehet a sikerhez.

Terry Allen a levegőben, a háttérben pedig a piros-fekete szurkoklótábor - most is kell a segítségük Fotó: Szendi Péter

- Nem teszünk különbséget a mérkőzések között, mindkettőn ugyanúgy hajtani fogunk a győzelemért! - mondta Teo Csizmics, az Egis Körmend vezetőedzője. - A továbbjutás a célunk, mindent megteszünk ezért. Nem könnyű a helyzetünk, mert nagyon sűrű a menetrendünk. Három idegenbeli meccs áll mögöttünk, hosszú utazásokkal. Vasárnap és hétfőn délelőtt pihenőt kaptak a játékosok, aztán azon dolgoztunk, hogy felkészüljünk a franciák ellen, akik hasonló helyzetben vannak, mint mi. Ők is bajnokit játszottak a hétvégén. Az biztos, hogy a lehető legenergikusabb játékot és a legjobb formánkat kell mutatnunk ellenük. Amikor náluk játszottunk, tompán, gyengén kezdtünk, ezt nem tehetjük meg újra. Nagyon energikus, nagyon erős csapat a francia, amely két új játékost is igazolt közben. Gyakorlatilag tíz külföldi és két hazai kosarassal állhatnak fel. Azt még nem tudhatjuk, végül kikkel érkeznek hozzánk, de hogy mélyebb a merítési lehetőségük, mint a miénk, az bizonyos. Különösen azért, mert a sérült Devon Saddlerre továbbra sem számíthatok. Nélküle is győzni szeretnénk, amihez az lesz a kulcs, hogy mennyi energiát tudunk megmozgatni, hogyan védekezünk, és hogy mennyire fogunk okosan kosárlabdázni.

Körmenden az idén is tart a kosárláz. A bajnokik mellett az első hazai FIBA Kupa találkozón is telt ház előtt játszhattak a piros-feketék. Az érdeklődés most is nagy, várhatóan ismét komoly támogatásra számíthat a csapat a nézőtérről. A klub kéri, hogy lehetőleg mindenki pirosban érkezzen a meccsre, hogy ezzel is még látványosabb, még hatásosabb legyen a szurkolás a csoport favoritja ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!