Sport

2016.11.24. 19:50

Rajtol a Répcelak a Bajnokok Ligájában

Répcelak - Az NBC Kupa-győztes vasi tekecsapat a nyolcaddöntőben szombaton a lengyel Lesznót fogadja. Szombaton megkezdi szereplését a Bajnokok Ligájában a Répcelaki SE NBC Kupa-győztes férfi tekecsapata. Nyolcaddöntőbeli lengyel ellenfelével először hazai környezetben találkozik.

Horváth Erika

Már megszokhattuk, hogy a Répcelaki SE tekecsapata évről évre egyre jobb eredményekkel rukkol ki. Másfél hónappal ezelőtt ismét csúcsot döntött, az egyesület történetének legnagyobb eredménye immár az NBC Kupán - a harmadik számú európai tornán - megszerzett aranyérem, amelyet fantasztikus, 3977 fás csapatrekorddal értek el.

De ez még messze nem a végállomás. Nemcsak azért, mert javában tart a bajnokság (a vasi csapat nyolc győzelemmel és egy döntetlennel második a Szuperliga tabelláján), hanem azért is, mert ezután következik a világ jelenlegi legjobb 16 klubcsapatát felvonultató Bajnokok Ligája.

A BL-ben a világkupa 1-7., az Európa-Kupa 1-5., az NBC Kupa 1-3. helyezettjei és a címvédő - jelen esetben a Szeged - indulhat. Idén tíz országból verbuválódott a 16 csapatos mezőny, Magyarországot a Szegeden és a Répelakon kívül az Ek-ezüstérmes Zalaegerszeg is képviselheti. A nyolcaddöntőkkel kezdődik a küzdelem, az oda-visszavágók után már csak a legjobb nyolc léphet tovább. A negyeddöntők négy győztese pedig a Final Four-ral zárja a sorozatot.

Emlék a történelmi siker, az NBC Kupa megnyerése utáni répcelaki fogadásról. A harmadik számú európai kupán megszerzett arany egyben belépőt is jelentett a Bajnokok Ligája idei küzdelemsorozatába. Balról: Kiss Zsolt edző, ifj. Brancsek János, Molnár Pál, Móricz Zoltán, Ritter Tamás, Szabó József polgármester, Zapletán Zsombor, Vörös Milán és Kakuk Levente   Fotó: Varga Ákos

A répcelakiak számára nem ismeretlen a BL világa, tavaly már megméretkezhettek, akkor a negyeddöntőben búcsúztak. Most az első ellenfelük a világkupán hatodik lengyel KS Polonia 1912 Leszno együttese lesz. A két csapat első találkozóját szombaton 13 órától a répcelaki tekecsarnokban rendezik.

- Úgy érzem, hogy a nagy siker után sem torpant meg a csapatunk, továbbra is nagyon jó formában, nagyon egyben van, és a lehető legjobb hozzáállással készül - adott helyzetjelentést Kiss Zsolt, az együttes edzője. - Az egyesületünknek és a szponzorainknak köszönhetően megerősített csapatunk profi mentalitása az eredményeken is meglátszik. Nyolcaddöntőbeli ellenfelünkről nem tudunk sokat.

Annyit igen, hogy lengyel bajnok, vannak válogatottjaik, játékosaik erős fizikumúak, erősen és eredményesen gurítanak. A célunk természetesen az, hogy hogy a következő körbe jussunk. Ehhez pedig hazai pályán minél nagyobb előnyt kellene szereznünk. Kellő önbizalommal várjuk a találkozót, hiszen az itthoni meccseink nagy részén 3700 fa felett ütöttünk - ezzel bármilyen csapat ellen van esély a győzelemre. Sajnáljuk, hogy a kicsi nézőterünk miatt csak mintegy százan követhetik élőben is nyomon a mérkőzést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!