Sport

2017.01.30. 17:25

Ezüsttel zártak - Felkészülési tornán járt az SZKKA

Eger - Értékes ezüst-éremmel tért haza a Dobó Kupa felkészülési tornáról a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia (SZKKA) NB I/B-s női kézilabdacsapata.

Tóth Gábor

Az NB I/B keleti és nyugati csoportjának nyolc csapata vett részt a szombati, vasárnapi erőpróbán - két csoportban kezdődtek a küzdelmek az egri Eszterházy Sportcsarnokban. Az SZKKA a csoportmérkőzéseket hibátlanul tudta le. Szombaton legyőzte a Pénzügyőrt (24-21), majd a Vasast (23-20), vasárnap dél-előtt pedig a Nyíradonyt (28-23). Így csoportja élén zárt, a vasárnap esti helyosztón pedig a csoportját ugyancsak veretlenül megnyerő Egerrel csapott össze. A finálé nagy csatát hozott, végül egyetlen góllal, 26-25 arányban a házigazda Eger bizonyult jobbnak. Az ezüstérem mellé a szombathelyi csapat egy különdíjat is hazahozott: Pukler Glória lett a torna legjobb játékosa. A két vasárnapi mérkőzésen nem játszott a betegséggel bajlódó Gaylhoffer Ildikó.

Pukler Glória lett az egri erőpróba legjobb mezőnyjátékosa Fotó: Unger Tamás

- A játékkal teljesen elégedett vagyok, az eredménnyel csak részben, ugyanis szerettük volna megnyerni a tornát - értékelt Füzesi Ferenc, a Kozma Szerszám-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia trénere. - Fontos volt, hogy a Vasast, az egyik legnagyobb bajnoki riválisunkat legyőzzük a csoportkörben - ez sikerült, bizonyítottunk magunknak. Vasárnap a harmadik csoportmeccsünkön sok cserével játszottunk, spóroltunk az erőnkkel a fináléra, de minden pályára lépő kitett magért. A döntőt szerencsétlen körülmények között buktuk el, pedig végig vezettünk, mi irányítottuk a mecset, a játék képe alapján rászolgáltunk volna a győzelemre. Pozitívum Pukler Glória egyéni elismerése, de igazából minden játékosom betette a magáét a közösbe, csapatként, szervezetten dolgoztunk, mindenkivel elégedett vagyok. Alakul a csapat, a játékunk, jó úton járunk.

Végeredmény: 1. Eger, 2. Szombathely, 3. Vasas, 4. Balmazújváros, 5. Gárdony-Pázmánd, 6. Nyíradony, 7. Pénzügyőr, 8. Nagyatád.

A felkészülés, az erőltetett menet folytatódik, szerdán (16.45) ugyanis az NB I-es Siófok vendége lesz az SZKKA. A felek csütörtökön Szombathelyen is összecsaptak, akkor a Siófok 39-27-re nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!