Sport

2017.05.14. 18:10

Félidőben vezetett, mégis veszített a Viktória FC

Habár a női labdarúgó NB I. bronzcsatájának második mérkőzésén a Viktória a szünetben 1-0-ra vezetett, a végén 2-1-re kikapott.

Pum András

Győri ETO FC-Viktória FC 2-1 (0-1)

Győr, 100 néző, női NB I-es felsőházi labdarúgó-mérkőzés a harmadik helyért, második találkozó, vezette: Bana.

Győr: Szőke Nagy K. - Kovács L. (Dikanová), GŐDÉR, Fél P., Sárosi - Fleck, SÜLE, Fél A., Németh L. (Zemlényi) - Öreg, DÉNES. Edző: Horváth István.

Viktória FC: Bíró - Harsányi, Tálosi, Balogh, Kun - Tóth A., Manhart, Kiss Zs. (Fábián, 48.) - Csidei (Fördős, 75.), Nagy V. (Siklér, 48.), Magyarics. Edző: Csordás Csaba.

Az első félidőben egyértelműen a szombathelyiek domináltak. Folyamatosan nyomás alatt tartották a győrieket, a Rába-partiak semmilyen veszélyt sem jelentettek Bíró Barbara kapujára. Sorban dolgozták ki helyzeteiket a viktóriások, és közvetlenül a lefújás előtt, a 45. percben siker koronázta erőfeszítéseiket. Balogh jobbról beívelt szögletét Tálosi hat méterről a hálóba fejelte (0-1).

Tálosi Szabina sérülése után góllal tért vissza
Fotó: Unger Tamás

Szünet után viszont változott a játék képe. A győriek a 48. percben Süle 18 méteres átlövésből elért találatával egyenlítettek (1-1). Mezőnyben folyt a játék, mindkét oldalon adódtak kisebb-nagyobb helyzetek. Aztán a 80. percben egy felívelt labdát a kapu előtt keresztbemozgó Süle tíz méterről - kissé lesgyanús helyzetből - bólintott a hálóba (2-1). A hátralévő időben a vendégek két helyzetet is elhibáztak.

Az első félidőben a szombathelyiek lezárhatták volna a bronzcsatát, de egy kivételével elpuskázták helyzeteiket. A másodikban viszont a győriek mentálisan és agresszivitásban is felülmúlták a vendégeket.

Gólszerzők: Süle 2 (48., 80.), illetve Tálosi (45.).

Csordás Csaba: - Sajnálom, hogy az utolsó mérkőzésre maradt a döntés, de remélem, mentálisan fel tudom rázni a lányokat. Ott már nem a játék, hanem az idegek csatája dönt. Mindent megteszünk, hogy a harmadik meccsen ne legyen kérdés, melyik a jobb csapat.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1-1. Az utolsó, mindent eldöntő találkozót vasárnap, Szombathelyen rendezik, a kezdési időpont még nem ismert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!