Sport

2017.07.18. 18:40

Roncsderbisek - Jól sikerült a balatoni ob-futam

GYENESDIÁS Remek szombathelyi eredményekkel zárult az országos roncsderbibajnokság idei negyedik, balatoni futama.

Tóth Gábor

A gyenesdiási helyszín mindig népszerű, akad olyan versenyző, szurkoló, aki a Balaton miatt többnaposra tervezi magának a versenyt. Ezúttal is rengeteg szurkoló előtt, remek hangulatban kezdődött az erőpróba, népes mezőny, közel 70 autó állt rajthoz. A gödrös pálya alaposan megrostálta a mezőnyt, akadt bőven borulás, karambol - a sportág sava-borsát felvonultatták a pilóták. A mezőnyben természetesen ott voltak az Auto-Crash Szombathely SE és az Autó Sport Klub Rum versenyzői is - a nagyobb létszámban érkező szombathelyiek rengeteg érmes helyezést gyűjtöttek be.

Szombathelyi csata. Korándi Balázs (698) és Mórocz Patrícia (693) gyűri egymást Fotó: Kámán András

Vasi éremesek. Széria, nagy: 1. Németh Frigyes (Szombathely), 2. Pék Ferenc (Szombathely). Széria, kicsi: 1. Korándi Balázs (Szombathely), 2. Mórocz Patrícia (Szombathely). Széria, közép: 1. Kovács Szabolcs (Szombathely), 3. Berta Norbert (Szombathely). Szuperfutam: 1. Németh Frigyes (Szombathely), 3. Pék Ferenc (Szombathely). Épített: 1. Vendl Gábor (Szombathely). Lada: 3. Barbarics Benjamin (Rum). Női: 1. Dancs Gertrúd (Szombathely). Trabant +12: 1. László Dávid (Rum). Szerelőfutam: 1. Takács Roland (Szombathely). Amatőr: 2. Sporeth Roland (Szombathely), 3. Varga Bálint (Szombathely). Ütközéses: 1. Berta Norbert (Szombathely).

A következő, ötödik futam: július 30., Ádánd.

A gyenediási csapatvezetői értekezleten kiderült, hogy elmarad az augusztus 13-ára tervezett hajmáskéri futam. De marad a hét versenyhelyszín, ugyanis új pályaként a Győr-Moson-Sopron megyei Csapod csatlakozik a sorozathoz. Friss hír, hogy több klub is jelezte csatlakozási szándékát a bajnoksághoz - köztük például harmadik vasi egyesületként a Vép.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!