Sport

2017.08.01. 18:36

Dartsos ünnep a Zarkaházi-Szily Kastélyban Szombathelyen

SZOMBATHELY - Nagy sikert aratott, népes mezőnyt vonzott a Szombathelyi DCSE és a Gyöngyöshermán-Szentkirály Polgári Kör által közösen rendezett Savaria Steel Darts Open a Zarkaházi-Szily Kastélyban. Az erőpróbát Pósfai Miklós nyerte.

Tóth Gábor

A nyílt nevezéses verseny bárkinek lehetőséget adott arra, hogy profi dartosokkal mérje össze a tudását. Ennek megfelelően komoly mezőny gyűlt össze, ugyanis a szombathelyi játékosokon kívül a Körmendi DC, a Zalaegerszegi DSE és a Szentgotthárdi DC dartsosai is képviselték a vasi színeket. De többek között a Mezőlaki DC, a Győri DC, a Kaposvári DK, a veszprémi Centrum DSE és a Nagykanizsai Free Hill játékosai is neveztek. Mindezt tetőzte, hogy a PDC-világbajnokságot is megjáró, Magyarország élmezőnyébe tartozó Bezzeg Nándor is részt vett az eseményen. Összesen 75 játékos mérte össze tudását. A nagy létszám miatt az egyenes kiesés korai szakaszában már több neves játékos búcsúzni kényszerült. Végül az idegek harcát a szombathelyi színeket képviselő Pósfai Miklós bírta jobban - és megnyerte a rangos viadalt. A döntőben éppen Bezzeg Nándort legyőzve.

A győztes Pósfai Miklós (balról) és Bezzeg NándorFotó: Szombathelyi DCSE

Eredmények. Negyeddöntők: Pósfai Miklós-Major Nándor 4-3, Kelemen Dániel-Kállay Eszter 4-2, Szűcs Károly-Lukács Tamás 4-3, Bezzeg Nándor-Halmosi Tamás 4-0. Elődöntők: Pósfai Miklós-Kelemen Dániel 4-0, Bezzeg Nándor-Szűcs Károly 4-0. Döntő: Pósfai Miklós-Bezzeg Nándor 4-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!