kézilabda

2018.03.20. 07:00

Két bravúr idegenben

Fontos meccset nyert az SZKKA és a Haladás VSE is.

Tóth Gábor

Az NB I/B-s női kézilabda-bajnokság 20. fordulójában rangadót nyert, visszavette a harmadik helyét a tabellán a Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. Fontos találkozón diadalmaskodott a Haladás VSE Sport Kft. is.

Kozármisleny SE-Swietelsky-Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 25-27 (14-11). – Kozármisleny, 250 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Héjjas T., Kránitz A.

SZKKA: Schneck – Mayer 6/3, HORVÁTH P. 7, Virág 2, Schneider 2/1, Takács K., Takács B. Csere: Pálinkás, Jurik (kapusok), Csire, Smid 4, SZENDREI 4, Pődör R. 2, Bozzai. Edző: Józsa Krisztián.

A játéknap rangadóján a harmadik fogadta a negyediket. A hazaiak kezdtek jobban, megléptek, a szombathelyiek az elején idegesen, sok hibával kézilabdáztak. De aztán rendezték a soraikat, fokozták a tempót, kiegyenlített lett a mérkőzés, jókor jött a szünet a Kozármislenynek. Ám az SZKKA fordulás után sem lassított, és egyre nehezebben tartotta magát az amúgy jó erőt képviselő, rutinos játékosokat felvonultató házigazda. A szombathelyiek felőrölték ellenfelüket, átvették az irányítást, a vezetést és végül biztosan nyertek. Így visszavették harmadik helyüket a nagy riválisuktól.

Józsa Krisztián: – Csapatként, együtt sikerült megnyernünk a mérkőzést, mindenki hozzá tudott tenni a sikerhez. Rosszul kezdtünk, de aztán tudtunk váltani, és óriásit küzdöttünk, főleg a második félidőben. Igyekeztünk végig erős tempót diktálni, szenzációs győzelmet arattunk!

Az SZKKA győzelméhez jó játékkal, fontos gólokkal járult hozzá Szendrei Barbara Fotó: Szendi Péter

Csurgói NKC-Haladás VSE Sport Kft. 29-30 (15-15). – Csurgó, 150 néző, NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Kovács T., Mándli B.

HVSE: Putz – Kiss N., KOZMA 4, Szabó J. 6, Kaposvári 6, Baranyai 2, SIMSIK 9. Csere: Dudora, Hrabovszky 1, Guttyán, Takács 1, Gerencsér, Sebestyén 1. Edző: Kovács László, Berentai Antal.

Az év egyik legfontosabb mérkőzésén közvetlen riválisa vendégeként lépett pályára a Haladás. Feszült hangulatú, hektikus meccset, nagy csatát vívtak a felek. A hazaiak kezdtek jobban, de a Haladás sebességet váltott, átvette a vezetést (12. perc: 4-8). A félidő vége viszont ismét a hazaiaké volt, a szünetig egyenlítettek. A fordulás után folytatódott a kemény küzdelem, fej fej mellett haladt a két csapat. A hajrában aztán a jobb erőnléttel bíró, roppant motivált szombathelyiek bizonyultak higgadtabbnak, és kicsikarták a fontos győzelmet.

Kovács László: – A múlt héten a végjátékban elvesztettünk kettő pontot, akkor nem sikerült megfelelőképpen összpontosítanunk. A mai mérkőzésen viszont a miénk volt a hajrá! Nem játszottunk látványosan, de sikerült jól lehozni azokat a játékelemeket, amelyekre készültünk. Sok forduló van hátra a bajnokságból, kiegyensúlyozott a mezőny, nem szabad még hátradőlnünk – dolgozni, küzdeni fogunk a minél jobb helyezésért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!