Sport

2016.11.22. 13:56

A 14. fordulót rendezték meg a szombathelyi csoportban

Az 14. fordulóval folytatódott a megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság a szombathelyi csoportban.

Tóth Gábor

Az élmezőny tagjai közül biztosan gyűjtötte be a három pontot a listavezető Vasszécseny, a címvédő Ják, a dobogó harmadik fokán álló Tanakajd, a dobogóra pályázó Spari. A Zanat - némi meglepetésre - nyert a Bozsok vendégeként. A Söpte az utolsó pillanatban csikarta ki a győzelmet Sében. Fontos mérkőzést nyert a Balogunyom és a Szentpéterfa.

Szentpéterfa-Torony 4-2 (0-0). Szentpéterfa, 100 néző, vezette: Hittaller R.

Szentpéterfa: Skrapits - Tóth G., Tóth Sz., Németh B., Udvardi, Németh M., Gaál (Somfalvi Cs.), Kovács B., Wágner R. (Somfalvi P.), Wágner Sz., Török (Csordás Zs.).

Torony: Németh Á. - Juhász, Binger, Bakucz, Karcsics, Rácz, Horák (Nagy B.), Leidl, Szabó G. (Kiss G.), Szabó I., Németh M.

Gólszerzők: Wágner Sz. (2), Németh B., Csordás Zs., ill. Rácz, Szabó I.

A hazai csapat ezúttal jól játszott, és megérdemelten nyert - bár a második félidő elején azért nehézzé tette magénak a mérkőzést.

Felsőcsatár-Ják 0-4 (0-0). Felsőcsatár, vezette: Sály K.

Felsőcsatár: Szabó C. - Gerencsér, Csoknyai, Tieber, Horváth L., Tóth A., Kopácsi, Schmalzl, Böhm (Cobzaru), Kiss M. (Cseri), Tóth K.

Ják: Matyi - Svob, Máté P., Máté Á. (Barbalits), Mészáros B., Mészáros G. (Iszak B.), Kóger, Máté Cs. (Czeglédy), Dobos, Iszak R. (Marosits), Neubauer.

Gólszerzők: Mészáros G., Máté P., Svob, Máté Á.

Elektromol-Spari-Újperint 3-0 (2-0). Szombathely, 50 néző, vezette: Szabó I.

Spari: Biró - NÉMETH R. (Németh V.), VARGA B. (Berta), Kelemen, DIENES (Sipos), Varsányi N., Tóth A., Bolfán, PULAI (Holdosi), Majtényi, KERESZTÉNYI (Horváth Z.).

Újperint: Janzsó - Mészáros, Tóth B., Török, Gombos, Tóth D. (Horváth D.), Vas T. (Baranyai), Polhammer (Varga A.), TÓTH K. (Kovács Laczi), Horváth B., Nagy G.

Gólszerzők: Bolfán, Majtényi, Pulai.

A vendégek a mérkőzés elején taktikai szabálytalanságokkal próbálták tördelni a hazaiak játékát, ami nem vezetett eredményre, kétgólos Spari-vezetéssel zárult az első félidő. A második játékrészben is a hazaiak domináltak, így megérdemelten nyertek.

Tápláni KSK-Tanakajd 0-6 (0-2). Táplánszentkereszt, 200 néző, vezette: Újházi Zs.

Táplán: Keszthelyi - Kasza (Cserkuti), Balázs, Virág, Gáspár (Szajkó), Muzsai, Kajcsos, Jantos, Polgár, Káldi, Rajzinger.

Tanakajd: Somogyi (Csidei) - Preiczer, Könczöl, Marcz M., Filakovszky (Rozs), Orsós J., Orsós G. (Balázs), Marcz G., Maczek (Pásti), Komáromi, Kölkedi.

Gólszerzők: Komáromi (3), Pásti, Kölkedi, Maczek.

A kezdősípszót követően egyből magához ragadta a kezdeményezést a Tanakajd, és akinek kétségei voltak afelől, hogy a „világot jelentő" felnőtt futball tekintetében jóval előbbre tartanak a szomszédok, az gyorsan szembesült az erőviszonyokkal. A hazaiak sokáig bírták a nyomást, de a szünetben már 0-2 állt az eredményjelzőn. A második játékrész elején ugyan voltak nagy hazai lehetőségek, de kimaradtak a helyzetek. Majd a Tanakajd bevágta a harmadik gólját, innentől pedig megint egy csapat volt a pályán. Örvendetes, hogy végig sportszerű volt játék, a csapatok a futballal törődtek. A nézők is sportszerűen szurkoltak - csak egyvalakinek nem sikerült embernek maradnia.

Vasszécseny-Gyöngyöshermán-Szentkirály 3-0 (2-0). Vasszécseny, vezette: Szabó I.

Vasszécseny: Pungor A. (Farkas B.) - HORVÁTH SZ., PONGRÁCZ D., Boda G. (Horváth Á.), PONGRÁCZ ZS. - Kőműves M., Imre B. (Kiss G.) - Szalai M. (Bori G.), Pungor D., VISZKED B. - Horváth D.(Vadász T.).

Gyöngyöshermán: Káldi - Fazekas, Horváth Á. (Kirchmajer), Serbán, Dénes, Kis (Sturm A.), Szép, Hegedűs (Király), Dalmi, Varga D. (Sturm Á.), Szabó A.

Gólszerzők: Viszked (2), Horváth D.

Az első percekben csak tapogatóztak a csapatok. A vendégek eltalálták egy beadás szerű lövés után a kapufát. A 17. percben aztán érkezett az első hazai gól. A találat megnyugtatta a házigazdát és sorra dolgozta ki a szebbnél szebb helyzeteket - amelyekből egyet ismét gólra váltott. Ha a hazai gárda pontosabb a kapu előtt, nagyobb előnnyel vonulhatott volna szünetre. A második félidőt álmosan kezdték a csapatok, a vendégek ébredtek egy kicsit előbb, voltak próbálkozásaik távolról, ismét eltalálták a kapufát. A végére viszont megint sok lehetősége adódott a hazaiaknak a kinyíló vendégek ellen. Végül a 90. percben egy mintaszerű kontra végén állította be végeredményt a vendéglátó. Ilyen arányban is megérdemelt a hazai győzelem.

Bozsok-Zanat 2-3 (0-3). Bozsok, 100 néző, vezette: Sipos Zs.

Bozsok: Miklós - Tompek, Kiss M., Pónácz, Kovács P., Németh D., Mihácsi, Dévényi, Németh R., Horváth P., Radics.

Zanat: Szalay - Kovács G., Szabó P., Schmidt, Putz, Porkoláb, Lakatos, Stoica, Halász, Bárdics, Pörge.

Gólszerzők: Pintér, Németh D., ill. Halász, Stoica, Pónácz (öngól).

A hazai csapat mélyen tudása alatt teljesített, egy félidőnyi előny ajándékozott a vendég csapatnak. Ez az előny túl soknak bizonyult, így a Zanat három ponttal távozott Bozsokról.

Honvéd Sé-Söpte 2-3 (1-2). Sé, 100 néző, vezette: Horváth P.

Sé: Szalai - Soós, Uri, Balogh D., Fichtacher (Parti), Kiss M. (Kiss P.), Farkas P., Sélley (Berta), Werderits (Süle), Kovács K., Sümegi (Deutsch-Szalai).

Söpte: Konetsny - Nagy K., Nyul, Szakály, Pusker, Szakács (Kiss B.), Kovács E., Varga A., Kovács Zs., Orbán, Udvardi.

Gólszerzők: Farkas P., Sümegi, ill. Szakály (2), Kovács E.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, a séiek Soós Zoltán emléke előtt adóztak. Maga a derbi végig nyílt, élvezetes csatát hozott. A vendégcsapat kontroll alatt tartotta a meccset, ugyanakkor a hazai gárda a második félidei egyenlítését követően többször is eldönthette volna a találkozót. Végül a szerencse a vendégek mellé állt és a hosszabbításban egy védelmi megingást kihasználva kicsikarták a győzelmet. Döntetlen színezetű mérkőzésen a szerencsésebb csapat nyert.

Balogunyom-Gencsapáti 4-1 (3-1). Balogunyom, 80 néző, vezette: Polgár T.

Balogunyom: Für - HOMOR D., FARKAS E., TEKLITS, Horváth M., FARKAS M., Homor M. (Horváth I.), Hajós, Dávid, Kalmár (Dömötör), VILICS

Gencsapáti: LŐRINCZ D. - Horváth T., Plajszer (Tóth Sz.), FARKAS G., Geröly (Domján), KOMÁROMI, VIDA K., VARGA D., Lőrincz T., Szigetvári, Markó.

Gólszerzők: Farkas E., Horváth I., Teklits, Homor D., ill. Varga D.

A vendégek már a 3. percben vezetést szereztek egy parádés szabadrúgásgóllal - és a labdát is többet birtokolták. A félidő közepétől a Balogunyom az előző meccseken mutatottnál gyorsabb középpályás játékának köszönhetően fordított. Aztán a 73. percben egy látványos góllal pontot is tett a meccs végére. A Balogunyom megérdemelten szerezte meg a sűrű mezőnyben a fontos három pontot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!