Sport

2014.10.27. 15:45

A, B csoportos vasi kosárbírók

Szombathely - A Vas megyei játékvezetők is ott vannak az NB I. A és B csoportos kosárlabda-bajnokság mérkőzésein.

Tóth Gábor

- Kifejezetten A csoportos játékvezetőnk nincs, Török Zoltán és Esztergályos Róbert személyében viszont van két vasi sípmester az A-B keretben, vagyis fújhatnak a legmagasabb szinten, az A csoportban is - árulta el Tóth Kálmán, a Vas Megyei Kosárlabda Szövetség játékvezetői bizottságának elnöke.

- A B csoportos keretbe dr. Magyari Tibor, Németh András, Sabáli László tartozik, valamint jómagam. Az említetteken kívül Vas megyében egyébként közel 30 kosárlabda-játékvezető dolgozik. Ők a diákolimpiákon, az utánpótlásmeccseken, illetve a megyei bajnokság találkozóin működnek. Összetartó, baráti csapat a vasi játékvezetők közössége a legextrémebb körülményekhez is tudunk alkalmazkodni. Harmonikusan együtt dolgozunk a várossal, a különböző intézményekkel, iskolákkal, szövetségekkel. Érdekesség, hogy egyre több embert érdekel a kosárlabda játékvezetés, tavaly például nagy sikerrel bonyolítottunk le egy tanfolyamot. Amit minden bizonnyal az idén is megrendezünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!