Sport

2016.03.17. 17:35

A B33 diákolimpia országos döntőjében a Kölcsey

Szombathely - Tíz Vas megyei csapat vehetett részt a B33 diákolimpia régiós döntőjében. A Körmendi Kölcsey Ferenc Gimnázium együttese továbbjutott az országos döntőbe.

Horváth Erika

Öt megye - Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Veszprém, Vas és Zala - 40, a megyei versenyekről továbbjutott csapata találkozott a szombathelyi Brenner iskola hatalmas tornacsarnokában. Négy kategóriában döntöttek az országos döntőbe jutásról. Az általános iskolás fiúknál a Paragvári 2001 két győzelemmel és egy vereséggel csoportmásodikként továbbjutott az elődöntőbe, a zrínyiseket takaró 55 nevű gárda csoportharmadikként búcsúzott.

A Zrínyi iskola 55 nevű csapatában Pajor Máté (kékben) Fotó: Németh Richárd

Az elődöntőben a Paragvári kikapott a későbbi győztes egerszegi Kölcseytől, harmadik lett, de ez nem ért országos döntőt. Az általános iskolás lányoknál négy vasi csapat is versenybe szállt, de a Paragvári, a Derkó, a Zrínyi Girls és a Neumann sem verekedte el magát csoportja 1-2. helyéig, ami folytatást jelenthetett volna. A középiskolás lányoknál az Orlay csajok második lett csoportjában, de a negyeddöntőben a nagykanizsai Batthyány megállította őket. A középiskolás fiúknál azonban a körmendi Kölcsey meg sem állt a győzelemig. Csoportjában első lett, a negyeddöntőben a tatabányaiakat, az elődöntőben a NIBLA-t, a döntőben a zalaegerszegi Vajkezűeket is felülmúlta. Régiós aranyérmesként a körmendiek résztvevői lehetnek a május 28-án Pécsen rendezendő országos döntőnek. Ugyanebben a kategóriában indult a szentgotthárdi III. Béla és a KDG csapata is. Mindkettő csoportmásodik lett és négyeddöntőt játszhatott, de ott nem jártak sikerrel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!