Sport

2015.08.28. 11:25

A bajnok a vendég - Vasárnap Viktória-FTC mérkőzést rendeznek

Szombathely - A női labdarúgó NB I. harmadik fordulójában a Viktória-Trend Optika FC vasárnap 13 órakor a Király Sportlétesítményben az FTC-t fogadja.

Pum András

A szombathelyiek egy MTK elleni hazai 6-2-es vereséggel kezdték a bajnokságot, majd múlt hétvégén a Femina ellen idegenben 1-0-ra nyertek. A bajnoki címvédő FTC a Bajnokok Ligája-fellépése miatt az újonc Kóka elleni meccsét elhalasztotta, a második fordulóban az Astrát ütötte ki 5-0-ra. Az MTK után tehát ismét egy bombaerős, a bajnok címre esélyes gárda látogat Szombathelyre.

Balogh Henrietta (labdával) a szombathelyi védelem egyik oszlopa, az FTC ellen sem unatkozik (Fotó: Vincze Kornél)

– Mivel nem mi vagyunk a meccs esélyesei, nincs is veszítenivalónk, ezen a mérkőzésen csak nyerhetünk– tudtuk meg Bánfalvi Attilától, a szombathelyiek vezetőedzőjétől. – Noha az FTC kiesett a Bajnokok Ligája selejtezőjében, idén is a bajnoki cím a célja – meggyőződésem, hogy az MTK-val harcol majd az aranyért. Elizabeth Addo és Ebere Orji személyében két színesbőrű támadóval erősítettek nyáron a zöld-fehérek, akik egyébként is tele vannak jó képességű, válogatott labdarúgókkal. Ami minket illet, a tavaszi, MTK elleni meccshez képest az első fordulóban már jobban játszottunk a kék-fehérek ellen, a Femina ellen pedig elégedett voltam a játékunkkal. Ahhoz azonban, hogy még gördülékenyebb legyen a futballunk, további három-négy bajnokira szükségünk lesz. Minden meccsen úgy lépünk pályára, hogy nyerni akarunk, de a döntetlennel nem lennék elégedetlen a Ferencváros ellen. Jó úton haladunk, ám akadnak hátráltató tényezők. Ugyanis Szakonyi Emese sérült, Csidei Klaudia és Heike Manhart beteg volt a héten, Kun Barbara magénjellegű elfoglaltsága miatt nem játszhat, Magyarics Zoé az U19-es válogatottal készült, de már a Femina ellen is sérülten játszott. Nem tudom, érdemes-e megkockáztatni a játékát. A térdésérüléssel bajlódó csapatkapitány, Ferencsik Evelin három-négy hét, mire pályára.

Várható összeállítás: Dömsödi – Kopcsándi, Manhart, Balogh, Magyar – Harsányi, Csidei, Magyarics, Rózsa – Kiss Zs., Siklér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!