Sport

2015.12.01. 15:29

A belga bajnok ellen hazai pályán a Falco - Záróforduló a FIBA Európa Kupa C csoportjában

Szombathely - A FIBA Európa Kupa C csoportjában utolsó mérkőzését játssza szerdán 20.30-kor a Falco-Trend Optika KC Szombathely kosárlabdacsapata. Vendége a belga BC Telenet Oostende gárdája.

Horváth Erika

A FIBA Kupa C csoportja is az utolsó, 6. fordulóhoz érkezett, a Falco-Trend Optika KC Szombathely hazai pályán zárja a sorozatot. A két győzelemmel és három vereséggel a csoport negyedik helyén álló sárga-feketék a három győzelemmel és két vereséggel a második - amúgy többszörös belga bajnok és kupagyőztes - Oostendét fogadja. A mérkőzést az M4 közvetíti (ezért került az eredeti 18 óráról 20.30-ra a kezdési időpont). A legutóbb hazai pályán az olasz Varesét nagy bravúrral legyőző vasiak három héttel ezelőtt Belgiumban 91-62-re kikaptak. Ha most a Falco nyer és a Varese otthonában kikap a Södertäljétól, akkor a szombathelyiek csoportharmadikok lesznek.

Ismét nagyon koncentrált játékra lesz szükség. Balról: Simon Kristóf, Zsarko Csomagics, Váradi Benedek, Ryan Wright, Bognár Kristóf. Fotó: Unger Tamás

- Már csak nagyon halvány esélyünk maradt arra, hogy a 14 csoport négy legjobb harmadik helyezettje között továbbjuthassunk. Ehhez legelőször is győzni kell - szögezte le Kálmán László, a Falco vezetőedzője. - A belgák játéka nem fekszik nekünk, de megpróbálunk a Varese elleni meccsből erőt meríteni. Ugyanolyan akarattal kell küzdeni, olyan stabilan védekezni, mint az olaszok ellen. És kontroláltan támadni. Ez nem könnyű a nálunk magasabb szerkezetű, 12 emberes, sokat cserélő együttes ellen. Ha a szerb center Katicsot és a mezőnyben az amerikai Archie-t sikerül kikapcsolnunk - mert ez a két játékos szabja a csapatuk fazonját -, illetve kevés ponton tudjuk tartani őket, akkor lehet esélyünk. Sérültünk nincs, mindenki bevethető. Remélem, sokan kijönnek az utolsó csoportmeccsünkre és buzdítanak bennünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!