Sport

2015.01.29. 19:04

A CVSE-s Ecseki Nándor szárnyal a World Tour-versenyen

Budapest – A Celldömölki VSE-Swietelsky-Wewalka 18 esztendős asztaliteniszezője, Ecseki Nándor a felnőtt mezőnyben is megállja a helyét a fővárosi Tüskecsarnokban zajló World Tour-viadalon.

Szendi Péter

 

Ecseki Nándor a felnőttek között is megállja a helyét Fotó: Szendi Péter

A CVSE három játékossal képviselteti magát a budapesti, összesen 376 – közte 227 férfi – asztaliteniszezőt felvonultató World Tour-viadalon. Kosiba Dániel „páholyból”, kiemeltként várhatja pénteki bemutatkozását, egyéniben a 32 közé jutásért kell először játszania, míg párosban, Jakab Jánossal a nyolcaddöntőben kapcsolódhatnak be a küzdelmekbe. Fazekas Péter csak egyéniben indulhatott, és nem járt szerencsével. Csoportjában francia és paraguayi ellenfelétől is 4:3-ra kapott ki, így nem folytathatta a játékot. Annál inkább a 18 esztendős, párosban ifjúsági Európa-bajnok, vegyes párosban ezüstérmes Ecseki Nándor. Az U21-es korosztályban szingapúri és iráni riválist verve csoportelső lett – igaz, utána egy angoltól 3:1-re kikapott és búcsúzott a versenytől. De csak ebben a korosztályban. Mert a felnőttek között szárnyalt. Csoportjából két 4:0-s győzelemmel elsőként továbbléphetett. Lapzártánk után állt asztalhoz a 64 közé jutásért a belga Devos ellen. Párosban Szudi Ádámmal tegnap este már két győzelmet is magukénak tudhattak, előbb osztrákokat vertek 3:0-ra, majd svédeket 3:1-re. Éjjel, fél tíz magasságában ismét osztrákok következtek a 16 közé jutásért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!