Sport

2017.02.09. 19:20

A döntő a céljuk - A Final Fourban a Haladás VSE

Veszprém - A Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapata szombaton és vasárnap a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel Veszprémben - szombaton (18.00) rendezik a HVSE-Aramis elődöntőt, vasárnap pedig a finálét.

Tóth Gábor

A HVSE legutóbb a 2012/2013-as szezonban jutott be a Final Fourba - akkor értékes ezüstéremmel tért haza. Azóta nem sok babér termett a kupában a zöld-fehéreknek.

Szombaton Veszprémben 15.30-kor a Dunakeszi Kinizsi Futsal Klub (NB II.)-Győri ETO, 18 órás kezdéssel pedig a Swietelsky Haladás VSE-Aramis SE párharcot rendezik. A két győztes vasárnap 20 órakor játssza a döntőt. A finálét az M4 Sport televízió közvetíti.

Turzó József (jobbról) edző egyik utolsó eligazítását tartja csapatának. Sipos Gergő (hátul balról), Halmos Máté, Vidák Balázs (elöl balról) és Bánfalvi Zsolt másodedző hallgatja az intelmeket Fotó: Unger Tamás

Az Aramis harmadik helyen áll a bajnokságban, utolsó hét bajnokijából csak egyet bukott el. A Haladást Szombathelyen például 5-2-re győzte le - még november elején. Ám azóta rendezte sorait a HVSE, az új edző, Turzó József irányításával jó formát mutat a csapat, idei három bajnokiját egyaránt megnyerte. Két jó formában lévő csapat csatázik, nehéz megjósolni az esélyeket.

- A sorsolásnál szerencsénk volt, meg nem is - jelezte Turzó József, a Swietelsky-Haladás VSE NB I-es futsalcsapatának trénere. - A favorit Győrt ugyan elkerültük, de sajnos az NB II-es Dunakeszit is. Az Aramis veszélyes csapat. Fiatal, saját nevelésű, motivált játékosokat vonultat fel. Olyan futballistákat, akik tanulták, tudják a futsalt. Az Aramis edzője az a Frank Tamás, aki szövetségi kapitányként is sikeresen irányította a magyar válogatottat, aki - szerintem - az ország legjobb futsaledzője. Ennek megfelelően a játékosai nemcsak fizikailag, hanem taktikailag is rendben vannak.

Az Aramis remek szezont fut, dobogóért harcol. Agresszív stílusban játszik, nagyon fent védekezik, szinte az egész mérkőzésen letámad, megpróbál végig erős tempót diktálni, sok hibába belehajszolni ellenfelét. És a brazil Ronira építve erős a centerjátékuk is. Csak akkor lehet esélyünk, ha tudásunk maximumát adjuk. Dolgozunk, napról napra fejlődünk. Lassan szeretném viszontlátni azokat a dolgokat támadásban a pályán, stresszhelyzetben, amik az edzéseken már egészen jól mennek. De nem akarok terhet rakni a játékosaimra. Nem minden nap van lehetőséged pályára lépni egy Final Fourban, ezt élvezni kell - amihez felszabadult futsalhoz lesz szükség. Kiadunk mindent magunkból, aztán majd meglátjuk, hogy mire lesz elég. De be akarunk jutni a döntőbe! Matyi sérüléssel, Gyurcsányi betegséggel küszködik, ám vélhetően mindketten pályára lépnek az elődöntőben. Azt tudom, hogy a játékosaim hozzáállásával nem lesz probléma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!