Sport

2016.11.29. 20:49

A Falco nyerte a megyei derbit

Az NB I-es kosárlabda-bajnokság egyik legnagyobb presztízzsel bíró rangadóján, a vasi "el classicón" a remekül játszó Falco - talán némi meglepetésre - biztosan verte meg a vendég Körmendet.

Tóth Gábor

A Körmend az NB I. egyetlen veretlen csapataként, listavezetőként, nemzetközi sikerekkel a háta mögött érkezett az Arena Savariába. Vagyis feldobott állapotban, jó formában - de talán fáradtabban a házigazdánál. A Falco viszont a hazai pálya előnyében bízva futott neki a megyei rangadónak, azzal az eltökélt szándékkel, hogy megállítja a szomszédvár menetelést. Előzetesen nehéz volt jósolgatni, de a szurkolók többsége azért a piros-feketéket tartotta a vasi „el classico" esélyesének.

Nagy lendülettel estek egymásnak a csapatok, és többen is jó dobóformát fogtak ki. Felváltva estek a pontok, felváltva vezettek a felek, aztán második etap közepén előnybe került a kevesebbet hibázó, remekül védekező Falco. És az fórját – a körmendiek minden igyekezete ellenére  - tíz pontra hizlalta a nagyszünetig. Fordulás után is lendületben maradt a szombathelyi alakulat, de a Körmend nem adta fel. Ennek ellenére állandósult a tíz pont körüli, fölötti Falco-előny. Sőt, az utolsó etapban fáradni látszott a rengeteg dobást hibázó vendég, így a végül biztosan, a vártnál talán könnyebben nyerte a rangadót a házigazda.

A lelátók zsúfolásig megteltek, a szurkolók remek hangulatot varázsoltak a csarnokba - mindkét tábor kitett magáért, ráadásul sportszerűen buzdította kedvenceit. Igaz, a csapatok is beleadtak apait, anyait, a mérkőzés színvonalára, az akarásra nem lehetett panasz. Ezúttal a Falcónak jött ki jobban a lépést, így a meccs után a sárga-fekete drukkerek ünnepelhettek hosszasan - és boldogan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!