Sport

2017.08.16. 17:45

A Ferencvároshoz utazik a Haladás

SZOMBATHELY - A labdarúgó NB I. 6. fordulójában, csütörtökön 18 órai kezdettel a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Ferencvárosi TC vendége lesz.

Pum András

Még nem kapott ki a bajnokságban az FTC: a fővárosi szurkolók számára ez az eddig lepergett öt forduló pozitív megközelítése. Csak egyszer tudott nyerni, négyszer döntetlent játszott - ez a negatív. Tény, a ferencvárosiak a vártnál gyengébben kezdték a bajnokságot, a szombati, Paks elleni 1-1-es döntetlen után a szurkolók egy része Thomas Doll vezetőedző távozását követelte. De a játékosokkal sincs minden rendben, a nyáron nagy reményekkel igazolt válogatott támadó, Priskin Tamás mindössze egy gólt szerzett, a paksiak ellen már keretben sem volt.

A szombathelyiek sem kezdték jól a bajnokságot, de a Balmazújváros elleni 3-1-es győzelemmel felzárkóztak a középmezőnybe. A két zöld-fehér együttes közül a hatodik Fradi hét, a hetedik Haladás hat pontot gyűjtött.

Jancsó András (zöld mezben) ezúttal a középpályán kap szerepet Fotó: Unger Tamás

- Kétarcú csapat az FTC, mert ne feledjük: a négy döntetlen mellett a Mezőkövesdet simán, 5-0-ra verte - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Noha múlt szombaton a Paks ellen nem tudott nyerni, a játék képe alapján simán győzhetett volna. Az utolsó három ferencvárosi meccsünk elején mindig gólt, gólokat kaptunk, nagyon oda kell figyelnünk, hogy ezúttal ne essünk ebbe a hibába. Ez nem azt jelenti, hogy beássuk magunkat a kapunk elé, csak védekezéssel nem lehetünk eredményesek. Biztos vagyok abban, hogy a Fradi a meccs elején nagy nyomás alá helyez minket, ezt az időszakot át kell vészelnünk. Moutarira, Varga Rolandra és Bödérenagyon oda kell figyelnünk. Számunkra nagyon fontos volt a Balmazújváros elleni győzelem, jót tett az öltözői hangulatnak és az edzésmunkán is érződött a siker. A három pont még jobban összerántotta a társaságot, a Fradi ellen is sikeresek akarunk lenni. Stef Wils a szombati bajnokin bokaszalag-húzódást szenvedett, a Fradi ellen biztosan nem játszhat. Pinte Patrik pedig térdszalaghúzódás miatt nem léphet pályára. Összeállítás: Király - Mészáros, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak - Jancsó, Simon, Kiss B. - Williams, Ramos, Medgyes.

- A gólom miatt emlékezetes a legutóbbi, ferencvárosi mérkőzésünk, ám mert kikaptunk, nem tudtam felhőtlenül örülni - mondta a szombathelyiek védőként, középpályásként és csatárként is bevethető futballistája, Jancsó András. A 21 éves játékos márciusban az FTC elleni idegenbeli meccsen lőtte élete első NB I-es találatát. - Jó lenne most is gólt szerezni, de úgy, hogy azzal nyerünk vagy már vezetünk, és rárúgnám a másodikat. Nem állunk lehetetlen küldetés előtt, a Ferencváros nincs annyira egyben, meg lehet lepni. A Balmazújváros ellen amolyan hatpontos meccset nyertünk meg, ha nem is játszottunk szemet gyönyörködtetően, akartunk, küzdöttünk. A mérkőzésről a vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!